Koronaan sairastunut Darren soitti jo viimeisen puhelun ja sanoi itkuiset jäähyväiset perheelleen – taudista selvinneellä miehellä yksi pyyntö: "Pysykää kotona"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista!

Darren ehti jo soittaa jäähyväispuhelun perheelleen, koska uskoi menehtyvänsä koronaviruksen vuoksi.

Darren Buttrick oli varma, että tulisi kuolemaan. Mies sairastui covid-19-tautiin ja anoi sairaanhoitajilta aikaa soittaa perheelleen vielä viimeisen puhelun. Soitto osoittautui kuitenkin turhaksi, paljastaa Sky News.

"Itkin ja anoin lääkäreitä ja hoitajia, että he eivät antaisi minun kuolla"

Englantilainen Darren, 48, vaivutettiin koomaan, jotta hänet voitiin kytkeä elämää ylläpitäviin koneisiin. Miehen mukaan sairaana hengittäminen tuntui koko ajan siltä kuin joku kuristaisi häntä; Darrenilla oli myös 40 asteen kuume. Hänellä ei ollut muita aiempia sairauksia.

– Itkin ja anoin lääkäreitä ja hoitajia, että he eivät antaisi minun kuolla. Pyysin hartaasti ja kerjäsin, Darren muistaa.

Sai vartin aikaa soittaa läheisilleen

Ennen lääkityksen saamista Darren halusi soittaa perheelleen. Hän sai 15 minuuttia aikaa soittaa läheisilleen.

– Se, että minun piti sanoa (vaimolleni) Angelalle, veljilleni, siskolleni, perheelle, ystäville, että tämä olisi ehkä viimeinen keskusteluni heidän kanssaan ja että rakastan heitä, se oli hyvin tunteikasta ja stressaavaa, Darren kuvailee.

– Istuin vain siinä itkien.

Vaimo Angelalle miehen siirto tehohoitoon tuli sokkina. Viimeinen puhelu oli vaikeaa kestää.

– Romahdin lattialle, en kyennyt toimimaan, nainen muistaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hoitaja lupasi, että Darren ei kuolisi

Kaikesta huolimatta Darren kuitenkin selvisi. Itseään auttaneita lääkäreitä ja hoitajia hän kuvaa "enkeleiksi".

– Yksi hoitaja katsoi minua silmiin ja sanoi "älä sinä huolehdi, me pelastamme sinut", ja hän silitti kättäni, Darren kuvailee.

Maaliskuussa 2020 koronaviruksen sairastanut Darren on nyt toipunut täysin. Mies kuitenkin kertoo, että kokemusta on vaikeaa unohtaa. Hän muistaa edelleen muut potilaat, joita näki teho-osastolla.

– Se, että näkee ihmisten vain makaavan siinä letkuissa, pumpuissa ja laitteissa, jotka pitävät heidät hengissä, se oli kauheaa. Mielikuva siitä säilyy luultavasti mukanani nyt ja aina, Darren kommentoi.

"Pysykää turvassa ja kotona"

Toinnuttuaan Darren onkin käynyt esimerkiksi luovuttamassa veriplasmaa. Mies toivoisi voivansa auttaa taistelussa koronavirusta vastaan.

– Pysykää turvassa ja kotona. Näin aivan liikaa ihmisiä tänään ajelemassa ja kävelemässä... Pysykää kotona, mies muistutti Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat