Koronaan sairastuneiden määrä lisääntyi Italiassa rajusti kesälomakauden lopulla – Ranskassa tänään lähes 4 900 uutta tartuntaa

MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje – miksi Suomesta matkustetaan Pohjois-Makedoniaan? 3:38
MTV Uutiset selvitti: Tällainen on koronalennoista tunnettu Skopje – miksi Suomesta matkustetaan Pohjois-Makedoniaan?

Ranskan terveysviranomaiset ovat kertoneet tänään lähes 4 900 uudesta koronavirustartunnasta. Myös Italiassa tartuntojen määrä on kasvanut rajusti. Kreikassa Lesboksen saari on pantu tarkkailtavien alueiden listalle.

Ranskan terveysministeri Olivier Veran vahvisti, että tämänpäiväinen tartuntalukema on suurin sen jälkeen, kun maa höllensi rajoituksia toukokuussa.

Tänään uusia tartuntoja vahvistettiin 4 897, kun eilen vastaava luku oli 3 602. Veran kuitenkin vakuutti, ettei Ranskassa ole tällä hetkellä keskusteltu rajoitusten asettamisesta uudelleen. 

Ranskassa on tällä hetkellä 4 709 ihmistä sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi ja 383 potilasta tarvitsee tällä hetkellä tehohoitoa.

Ranskassa on Johns Hopkinsin yliopiston koronavirusseurannan mukaan yli 275 000 vahvistettua tartuntaa ja yli 30 500 ihmistä on kuollut koronavirukseen.

65 miljoonan asukkaan Ranskassa on tilastosivusto Worldometerin mukaan miljoonaa asukasta kohti kuollut koronavirukseen 467 ihmistä. 

Worldometerin tiedoissa on ollut ajoittain epäjohdonmukaisuuksia.

Italiassa raju kasvu tartunnoissa

Italiassa koronatartuntojen määrä on kuluvan viikon aikana noussut rajusti. Vielä keskiviikkona maan terveysviranomaiset raportoivat 642 uudesta koronavirustartunnasta, mutta tänään uusia tartuntoja oli 1 210. Torstaina tartuntoja oli 845, perjantaina 947 ja lauantaina 1 071. 

Viranomaiset ovat yhdistäneet suuret ja kasvavat tartuntamäärät pian päättyvään lomakauteen, kun monet ovat matkustaneet lomalta takaisin kotiin.

Tänään eniten tartuntoja oli Lombardian alueella, jossa tartuntoja oli vahvistettu 239. Lombardian alueen suurin kaupunki on Milano. Toiseksi eniten tartuntoja on todettu pääkaupunki Rooman alueella, 184, ja kolmanneksi eniten Venetsian alueella, 145.

Italiassa on Johns Hopkinsin yliopiston koronaseurannan ja tilastosivusto Worldometerin mukaan 259 345 virustartuntaa ja 35 437 virukseen liittyvää kuolemaa. 

Yli 60 miljoonan asukkaan Italiassa on Worldometer-sivuston mukaan miljoonaa asukasta kohti 586 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Suomessa vastaava luku on 60.

Kreikassa Lesboksen saari tarkkailtavien alueiden listalle 

Kreikan viranomaiset lisäsivät tänään Lesboksen saaren listalle, joka on tarkkailussa koronavirustartuntojen kohonneen määrän vuoksi. Kreikassa on vahvistettu 284 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana.

Kreikan viranomaisten mukaan Lesboksen ohella maan suurkaupungeissa Ateenassa ja Thessalonikissa sekä useilla turistien suosimilla saarilla on hälyttävä tartuntatilanne.

Viranomaiset määräsivät, että maanantaista syyskuun ensimmäiseen päivään saakka Lesboksen kaikki ravintolat ja baarit on suljettava puoleen yöhön mennessä. Lisäksi saarella asetettiin myös 50 hengen kokoontumisrajoitus.

Lesboksella on turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirejä, joissa on tällä hetkellä yli 15 000 ihmistä.Kreikassa on varmistettu yli 8 600 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on 242. Yli 10 miljoonan asukkaan Kreikassa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia 23 tilastosivusto Worldometerin mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat