Koronaan sairastuneen Helena Ahti-Hallbergin oireet pahentuivat – kertoo tilanteestaan sängynpohjalta

Tanssituomari Helena Ahti-Hallberg kertoo voinnistaan MTV Uutisille sairastuttuaan koronaan.

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg, 53, kertoi eilen sosiaalisen median kautta sairastuneensa koronaan. Nyt hän kuvailee tilannettaan tarkemmin puhelimessa.

Ahti-Hallberg kertoo oireidensa pahentuneen yllättäen.

– Aluksi minulla oli lieviä oireita, mutta nyt on ollut muutama päivä ikävät oireet. Tuntui, että on tavallinen flunssa ja selviää helpolla, mutta nyt viimeiset kaksi päivää olen ollut sängyssä, flunssaisen kuuloinen tähtituomari vastaa.

Ahti-Hallberg oli vuodenvaihteessa lomamatkalla ulkomailla ja palattuaan Suomeen hän altistui automatkan aikana lentokentältä kotiin.

– Henkilö, joka haki meidät kentältä, ilmoitti myöhemmin positiivisesta testistä. Minulla on kaksi rokotusta alla. Viidentenä päivänä altistumisesta alkoi oireet. Tein kotitestin ja se oli negatiivinen. Virallisen testin jälkeen se oli korona.

Positiivinen koronatulos tuli virallisesta testistä tiistaina 11. tammikuuta.

Ahti-Hallbergin poika Emil Hallberg on ollut apuna.

– Onneksi Emil käy kaupassa. Laitetaan aina tekstiviestiä ja hän tuo oven taakse haluamamme asiat.

"Tappiot ovat mittavat"

Yrittäjänä työskentelevä tanssitaituri on aivan loppu koko koronatilanteeseen.

– Eniten harmittaa koko tilanne. Kaikki työt on peruutettu ja tanssiharjoitukset kielletty. On vasta vuoden alku ja ensimmäisen viikon sisällä joudutaan peruttaa Tanssien tähtiin -kiertue ja omat työt ovat katkolla. Yleensä olen peruspositiivinen ihminen, mutta nyt täytyy ajatukset pitää muualla, että jaksaa.

Ahti-Hallbergin yrityksen taloudelliset tappiot ovat merkittäviä, mutta hän kertoo varautuneensa vaikeuksiin.

– Jokaisella ihmisillä pitäisi olla oikeus ansaita elantonsa ja se on nyt tehty mahdottomaksi. Meillä on säästöjä ja on osattu varautua, emme me ole pulassa, mutta tapahtumatoimistoni tappiot ovat mittavat. Viimeiset pari vuotta on ollut rankkaa.

Ahti-Hallberg ajattelee positiivisesti tulevaisuudesta.

– Kesäksi on isoja suunnitelmia ja toivotaan, että kesällä saadaan taas normaalisti toimia.

Lue myös:

    Uusimmat