Aki Linnanahteen perheenjäsen sairastui koronaan – radiojuontaja joutui karanteeniin: "Toistaiseksi olen oireeton"

1:51
Aki Linnanahde avautui isänsä kuolemasta Villa Hintikassa

Aki Linnanahde kertoo käyvänsä testissä, vaikkakin hänellä ei ole laisinkaan oireita. 

Radio Novan aamua juontava Aki Linnanahde kertoo Instagram-tilillään joutuneensa karanteeniin, koska hänen perheenjäsenellään todettiin koronavirustartunta. Mies kertoo olevansa karanteenissa 27. helmikuuta saakka.

Linnanahde antaa kiitoksensa viranomaisille julkaisussaan.

– Täytyy antaa isot kehut viranomaisten suuntaan, miten selkeät ohjeet meille tuli nopeasti tartunnan varmistuttua, hän kirjoittaa.

Linnanahde kertoo, mitä hän saa ja ei saa tehdä karanteenin aikana.

– Käytännössä voin viedä koiraa ulos ja on oikeastaan vähän pakkokin viedä. Muutenkin voin käydä ulkona kävelyllä, tai viedä roskat. Sen sijaan en voi mennä lähityöhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Luonnollisesti aion noudattaa annettuja ohjeita.

Linnanahde päätti kertoa avoimesti asiasta, koska radion kuuntelijat ovat hänen mukaansa ilman koronaakin uteliaita, jos juontaja on pois lähetyksestä.

Linnanahteen kotiin säädetään paraikaa tekniikkaa, jotta radiojuontaminen onnistuisi etäyhteydellä hänen juontoparinsa Minna Kuukan kanssa.

Linnanahde myös muistuttaa, että tällaisessa koronavirustilanteessa ei ole mitään hävettävää ja turha stigma sen ympäriltä pitäisi saada pois.

Linnanahteen perheenjäsen on elänyt poikkeuksellisen suljettua elämää, mutta siitä huolimatta hän sai tartunnan. Myös muut perheenjäsenet ovat noudattaneet määräyksiä.

– Tulevat päivät näyttävät, saanko minäkin tartunnan. Toistaiseksi olen oireeton, mutta käyn ottamassa silti testin. Luonnollisesti koitamme kaikin keinoin estää, että tauti ei leviä perheen sisällä, eikä missään nimessä perheen ulkopuolelle. 

Linnanahteen päivitys on kerännyt lukuisia tsemppiviestejä. 

– Voimia sinne sairastuvalle. Toivottavasti huomenna yhdessä taajuudella, Linnanahteen juontopari Minna Kuukka kirjoittaa.

– Tsemppiä sinne, Esko Eerikäinen viestittää. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja