Korona toi amerikkalaisen indie-tieteiselokuvan tuotannon Tampereelle – pääosissa Marvel- ja Breaking Bad -tähdet

Pääosissa nähdään Marvel-tähti Karen Gillan ja Breaking Bad-sarjan Aaron Paul.

Tampereella alkoivat maanantaina amerikkalaiselokuva Dualin kuvaukset. Pääosia esittävät Marvel-tähti Karen Gillan ja Breaking Badista tunnettu Aaron Paul.

Dual kuvataan kokonaisuudessaan Pirkanmaalla. Aiemmin Suomessa on käyty kuvaamassa Hollywood-tuotannoista vain kohtauksia tai jaksoja.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Riley Stearns saapui maahan kuvaajansa kanssa syyskuun alkupuolella. Yhdysvalloista tuli heidän lisäkseen vain näyttelijäjoukko sekä digitaalisten erikoistehosteiden asiantuntija.

– Yhdysvalloissa elokuvan tekeminen maksaisi paljon enemmän. Täällä kierrän järjestäjä Klapa Klemolan kanssa ja kysyn kiinnostavan rakennuksen edessä, voimmeko kuvata täällä. Klapa sanoo aina kyllä, Stearns kuvailee.

– Liikenteen voi pysäyttää, jos haluamme niin. Indie-elokuvantekijänä en ole tottunut tällaiseen.

Varsinainen syy Suomeen tulemiseen oli Yhdysvaltojen ja monien muiden maiden vaikea koronatilanne. Päätös tehtiin kesällä. Sitä ennen kuvauspaikaksi harkittiin Uutta-Seelantia, Kanadaa ja Meksikoa.

– Suomessa kuvaaminen ei ollut hullumpi ajatus, sillä elokuva tapahtuu omanlaisessa maailmassaan, Yhdysvalloissa kyllä, mutta kaupunkia tai osavaltiota ei kerrota, Stearns sanoo.

Tuotanto, joka työllistää Suomessa yhteensä noin sata henkeä, on saanut tukea Business Finlandilta ja Tampereelle audiovisuaalisen alan tuotantoja muun muassa taloudellisella tuotantokannustimella tavoittelevalta Film Tampereelta.

Elokuvan budjetti on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja