Korona sulkemassa Uudenmaan muusta Suomesta – sotkisi monen arjen

Uudenmaan eristäminen saattaa vaikuttaa myös monen työmatkalaisen arkeen. Esimerkiksi maakunnan pohjoisosassa sijaitsevalle Hyvinkäälle tullaan töihin Kanta-Hämeen puolelta. Eristys saa ymmärrystä, mutta aiheuttaa työntekijöissä myös huolta. MTV Uutiset kävi kysymässä Hyvinkäällä, miten mahdollinen eristys vaikuttaisi arkeen.

Hankkijan myyjä Jenni Keskitalo kulkee päivittäin 30 kilometrin työmatkan Hausjärveltä Hyvinkäälle. Samalla ylittyy myös maakuntaraja Kanta-Hämeen ja Uudenmaan välillä. 

– Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että ei pääse kulkemaan töihin. Mutta jos päätös tulee, niin katsotaan sitä sitten, miten työt hoidetaan ja onko se edes mahdollista, Keskitalo sanoo.

Hankkijalla osa on siirtynyt etätöihin, mutta kaikille se ei ole mahdollista. Yksi heistä on varastotyöntekijä Janne Lahikainen (kuvassa yllä).

–Ei täällä pysty oikein varaosia etänä keräämään tai muutenkaan tätä hommaa tekemään. Osia tulee, pitää purkaa autoa. Ei niitä pysty etänä tekemään.

Työmatkalaisten mahdollinen rajaaminen eristyksen ulkopuolelle oli ainakin vielä iltapäivällä epäselvää. Uusimaa on Suomen talouden veturi ja selvästi väkirikkain maakunta. Liikennettä riittää niin raiteita kuin maanteitäkin pitkin. Eristäminen muusta maasta olisi ennenkuulumatonta, mutta saa kannatusta ainakin Hyvinkäältä.

– Otetaan vaan kaikki konstit käyttöön, ettei se leviä. Kaikki vaan konstit käyttöön, kommentoi Pasi Raivio.

Anneli Jokinen on samoilla linjoilla.

– Niitä tapauksia on niin paljon nimenomaan Uudellamaalla, että olen ihan samaa mieltä.

Hyvinkääläisen Krista Kattaisen sukulaisia asuu muualla Suomessa.

– Meidän perhe on Kokkolan suunnalta ja ikäväähän se on, että sukulaiset ovat siellä. Vanhempi väestö on kuitenkin riskiryhmää, niin ei sinne joka tapauksessa mentäisi. Ollaan sanottu, ettei saa tännekään tulla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja