Uudenmaan eristämisen purkamista suunnitellaan – politiikan toimittaja uskoo hallituksen olevan pulman edessä: "Ihmisille täytyy saada tieto, että koronatilanne on yhä hyvin akuutti"

Hallitus on kokoustanut illan siitä, että pitäisikö Uudenmaan eristys purkaa – politiikan toimittaja Anu Korhonen kertoo, millaista päätöstä hän odottaa hallitukselta 2:10
MTV Uutisten tämänhetkisten tietojen mukaan Uudenmaan eristystä ryhdytään purkamaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Uudenmaan eristäminen alkoi 28.3. ja sen on määrä kestää 19.4. asti. MTV Uutisten tietojen mukaan Uudenmaan eristys ollaan purkamassa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä. 

– Valmiuslaki vaatii, että Uudenmaan eristyksen täytyy olla välttämätöntä ja tällä hetkellä perusteita välttämättömyydelle ei riitä. Tätä selittää muun muassa se, että koronavirus on laajennut muuallekin maakuntiin ja se ei ole enää pelkästään Uudenmaan asia, sanoo MTV Uutisten politiikan toimittaja Anu Korhonen.

– Terveydenhuollon kapasiteetti on ainakin toistaiseksi hyvin pystynyt näitä sairastuneita huoltamaan. Eli kaikki, jotka ovat sairaalahoitoa tarvinneet, ovat sitä myös saaneet, hän jatkaa.

Hallitus joutuu kuitenkin todennäköisesti pohtimaan mahdollisia muita rajoituksia tai toimenpiteitä, vaikka Uudenmaan eristäminen purettaisiinkin.

– Yksi asia, mikä hallitusta varmasti mietityttää on se, että ihmisille täytyy saada tieto siitä, että koronatilanne on yhä hyvin akuutti. Liikkumista Uudeltamaalta tai muualtakaan ei suositella turhan päiten. Eikä suositella, että täältä nyt lähdettäisiin sankoin joukoin mökkeilemään, Korhonen huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat