Korkein oikeus sinetöi "Enon" rankan hyväksikäyttötuomion – ei valituslupaa

MTV oikeudessa: Lasten hyväksikäytöstä syytetty"Eno"näytti jälleen erikoisia käsimerkkejä 0:54
MTV seurasi jutun oikeudenkäyntiä alemmissa oikeusasteissa. Yhtenä istuntopäivänä "Eno" esitteli kameroille erikoisia käsimerkkejä. Katso raportti yltä.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa lukuisista seksuaalirikoksista tuomitulle "Enolle". Rikokset kohdistuivat lapsiin ja nuoriin.

Vuonna 1954 syntynyt Mohamed El Fatimi tuomittiin aiemmin hovioikeudessa yhteensä 13 vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa lukuisista raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja muista rikoksista. Eri rikosnimikkeitä oli yhteensä 26.

Vakavimmat rikokset liittyivät noin kaksi vuotta jatkuneeseen hyväksikäyttösuhteeseen alaikäisen tytön kanssa.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2006-2016 Helsingin Laajasalossa. Uhreja teoilla oli kaikkiaan 16.

Käytti hyväkseen päihtymystä

Suuri osa seksuaalirikoksista kohdistui 14–18-vuotiaisiin nuoriin, jotka viettivät aikaa "Enon" asunnolla Helsingin Laajasalossa, missä käytettiin alkoholia ja päihdyttäviä lääkkeitä.

El Fatimi käytti raiskauksissa ja muissa rikoksissa hyväkseen nuorten päihtymystä ja tiedotonta tilaa. Tuomion mukaan tekoja oli myös videoitu.

Nuorimmat miehen uhreista olivat 6–14-vuotiaita. Nuorimmille uhreilleen mies oli esimerkiksi näyttänyt pornoa. Hän oli myös paljastellut itseään tai tyydyttänyt itseään uhrien nähden. Joissain tapauksissa mies oli myös kosketellut lapsia.

El Fatimille tehtiin oikeusprosessin aikana mielentilatutkimus. Sen perusteella hän oli tapahtumien aikaan syyntakeinen, eli ymmärsi tekonsa ja niiden seuraukset. 

Miehen persoonallisuus katsottiin kuitenkin häiriintyneeksi ja hänellä todettiin psykopaattisia piirteitä ja päihdeongelma.

El Fatimi yritti valittaa hovituomiostaan, mutta korkein oikeus päätti nyt, ettei asiassa myönnetä valituslupaa. Hovioikeuden tuomio jää voimaan. 

Pitkän, 13 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen lisäksi mies joutuu suorittamaan uhreille lähes 90 000 euron vahingonkorvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat