Koko Suomea järkyttänyt hyväksikäyttäjä-"Enon" tapaus hovioikeudessa – 13 vuoden tuomion saanut vaatii kaikkien syytteiden hylkäämistä

0:54
Hyväksikäyttäjä-"Eno" esitteli oikeudessa erikoisia käsimerkkejä. Katso videolta, mitä mies käyttäytyi oikeudessa.

Maanantaiaamuna Helsingin hovioikeus aloittaa niin sanotun Enon tapauksen käsittelyn.

Lempinimellä Eno tunnettu vuonna 1954 syntynyt Mohamed El Fatimi tuomittiin käräjäoikeudessa yhteensä 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Mies todettiin oikeudessä persoonallisuudeltaan häiriintyneeksi, mutta syyntakeiseksi.

Mies vaatii hovioikeudessa kaikkia syytteitä ja maksettavaksi määrättyjä korvauksia hylättäväksi. Asia käsiteltäneen suljetuin ovin yleisön läsnäolematta. 

Törkeä raiskaus ja lukuisia muita vakavia rikoksia

Rikokset koskivat muun muassa 15–16-vuotiaan tytön törkeä raiskausta ja törkeä seksuaalista hyväksikäyttöä. Miehellä oli yhteensä 17 tekoaikaan nuorta ja alaikäistä uhria, joihin mies kohdisti yhteensä noin kymmenen vuoden aikana erilaisia seksuaali- ja muita rikoksia.

Mies tarjosi monille uhreistaan huumaavia lääkkeitä ja alkoholia, joita seuranneet päihtymyksen ja tiedottomuuden turvin mies teki erilaisia seksuaalirikoksia ja niiden yrityksiä. Tekoja oli videoitu.

Nuorimmat uhreista olivat 6–14-vuoitaita, joille mies oli näyttänyt pornografiaa, tyydyttänyt itseään näiden nähden ja jossain tapauksissa kosketellut lapsia.

Hänet määrättiin maksamaan yhteensä yli 80 000 euron korvaukset uhreilleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja