Kolmesti tuomittu seksuaalirikollinen ehti olla kolme kuukautta vapaalla jalalla – käytti törkeästi hyväksi 14-vuotiasta lasta

Lapin käräjäoikeus on tuominnut vankilaan 26-vuotiaan miehen, joka syyllistyi neljännen kerran törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mies oli vuonna 2017 yhdynnässä lapseen ja teki tälle koskettelemalla muita seksuaalisia tekoja, sanotaan oikeuden julkisessa selosteessa.

Mies oli tekohetkellä 24-vuotias ja lapsi 14.

Mies kiisti rikoksen. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi asiassa esitetyn todistelun perusteella, että syyte tuli näytetyksi. Joni Kristian Rahikainen, 26, tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Rangaistusta kovennettiin miehen aiemman rikostuomion takia. Hänet oli vuonna 2016 tuomittu kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Vastaaja oli syyllistynyt nyt kysymyksessä olevaan vastaavanlaiseen rikokseen noin kolmen kuukauden kuluttua edellä mainitusta ehdottomasta vankeusrangaistuksesta vapauduttuaan, julkisessa selosteessa sanotaan.

Rangaistusta mitattaessa oikeus huomioi myös sen, että mies tiesi lapsen olleen alle 16-vuotias.

– Lisäksi käräjäoikeus otti rangaistusta mitattaessa huomioon sen, että asianomistaja ja vastaaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, asianomistajalle aiheutuneet henkiset seuraukset, asianomistajan ja vastaajan ikäeron.

Mies tuomittiin maksamaan uhrille kärsimyksestä 3 000 euroa.

Tuomio annettiin viime viikolla. Mies on ilmoittanut, että saattaa valittaa tuomiosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja