Koristele kahvisi kauniiksi - inspiroidu vinkeistä

Talvisena pakkaspäivänä maistuu lämmin latte. Taiteellisella silmällä luot makuelämykselle kauniin loppusilauksen.

Espressoa ja vaahdotettua maitoa yhdistelevä, makuhermoja hivelevä latte tarjoillaan usein kahviloissa koristeltuna. Kupin pinnan maitovaahtoon voi kotioloissakin loihtia mitä mielikuvituksellisempia kuvioita.

Perussääntönä on, että kuuma espresso kaadetaan ensin kupin pohjalle. Tämän päälle kaadetaan vaahdotettu maito, jota tulisi olla kahvin ystävän makumieltymyksistä riippuen noin kolme neljäsosaa kupin tilavuudesta.

Pinnalle muodostuu kuvioita pyörittelemällä kahvikuppia samalla, kun kaataa maitoa esimerkiksi kupin sisäreunoja mukaillen.

Maitovaahdon kaatamistekniikoita hioessa voi nauttia harjoittelukupposen jos toisenkin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja