Kiireisten aamujen pelastus: Samassa juomassa kofeiinia ja kuitua!

aamupala, kahvi
Täyttävä kaurakahvi nopeuttaa aamutoimia. Kuvituskuva. Shutterstock

Täyttävää ja herkullista – tämä aamukahvi on vertaansa vailla!

On aamu: keität kahvin, nappaat aamupalan ja lähdet töihin. Mutta mitä jos voisit nauttia kahvin ja aamupalan samassa? Kauralatte on Coloradossa sijaitsevan Cuppa Joe -kahvilan omistivan Johanna Hirschboeckin vuosia vanha keksintö.

Juoma on tarpeeksi täyteläinen sopiakseen ateriaksi, mutta siinä on kofeiinia, joten se myös piristää. Juoman valmistus onnistunee myös kotosalla. Hirschboeck tekee nestemäisen aamupalan kahvilassaan sekoittamalla täysmaitoa ja kuitupitoisia kaurahiutaleita kypsentäen yhdistelmän sitten espressokeittimen höyrystimellä. Tämän jälkeen mukiin lisätään vielä tupla-annos espressoa, ja juoman pinta koristellaan rouskuvalla myslillä. Lopputuloksen voi yhtaikaa siemailla ja lusikoida.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!