Koripallo ei voinut vähempää kiinnostaa NBA:n mestarivalmentajaa ottelun jälkeen – katso sydäntä raastava puheenvuoro: "Milloin teemme jotakin?"

Yhdysvalloissa Teksasin kouluampumistapaus järkytti koko maata suuresti tiistai-iltana.

Tapaus kosketti syvästi Steve Kerriä, joka on koripallon NBA-liigan Golden State Warriorsin kolmesti mestariksi luotsannut valmentaja. Kerrin oli määrä puhua mediatilaisuudessa joukkueensa pudotuspeliottelusta, mutta hän toimikin poikkeuksellisesti ja piti todella tunteikkaan puheenvuoron kouluampumisesta ja Yhdysvaltojen aselaeista.

– En aio puhua koripallosta. Koripalloasiat eivät ole merkityksellisiä, Kerr aloitti mediatilaisuuden Dallasissa noin 570 kilometriä Teksasin Uvaldesta, jossa kouluampumisessa 19 lasta ja kaksi opettajaa ammuttiin kuoliaaksi keskellä koulupäivää.

Menehtyneiden lisäksi kymmenet lapset, muutamat aikuiset ja yksi poliisi haavoittuivat tulituksessa ja osa heistä on kriittisessä tilassa.

Kerr luettelee itku kurkussa USA:ssa tapahtuneita karmeuksia viimeisten päivien ajalta.

– Viimeisten kymmenen päivän aikana tummaihoisia vanhuksia on tapettu Buffalossa, aasialaisia kirkossakävijöitä Etelä-Kaliforniassa, ja nyt lapsia on murhattu koulussa.

– Milloin teemme jotakin? 

Katso videolta Kerrin koko sydäntäraastava puheenvuoro.



Lue myös:

    Uusimmat