Kivääriyhdistys NRA:lla suurtapahtuma Texasissa heti joukkoammuskelun jälkeen – pormestari: Antakaa vanhempien edes ensin haudata lapsensa

Kivääriyhdistys NRA pitää asetapahtuman kouluampumisen järkyttäneessä Teksasissa viikonloppuna 2:43
Kivääriyhdistys NRA aikoo järjestää suurtapahtumansa Texasissa, vaikka osavaltiossa koettiin juuri pahin kouluammuskelu vuosikausiin.

Yhdysvaltain kansallinen kivääriyhdistys NRA järjestää vuosittaisen kokoontumisensa Texasin Houstonissa tänä viikonloppuna.

Tapahtuma herättää voimakkaita tunteita, sillä tiistaina Texasin Uvaldessa ainakin 19 koululaista ja kaksi opettajaa sai surmansa kouluampumisessa. Kyse on Yhdysvaltain tappavin kouluammuskelu vuosikymmeneen. Viranomaisten mukaan verityössä käytettiin AR-15-tyylistä kivääriä.

Houstonin pormestari Sylvester Turner esitti kritiikkiä järjestön kokoontumista kohtaan. Hän totesi, ettei tapahtumaan olisi syytä tulla. Hän totesi, ettei kaupunki voi perua sopimusta tapahtumasta sillä perusteella, ettei jaa järjestön näkemystä ampuma-aseista. Hän toivoikin, että järjestö itse tekisi päätelmän tilanteesta ja siirtäisi tapahtumaa.

– Varmasti NRA voi siirtää kokoontumistaan viikolla tai kahdella antaakseen perheiden haudata lapsensa, Turner toteaa.

NRA ilmoittaa sivuillaan myötätuntoaan uhreille ja näiden omaisille ja kertoo suurtapahtumassa käsiteltävän tapahtumia ja rukoiltavan uhrien puolesta.

Tapahtumassa aseharrastajat kohtaavat toisiaan, tutustuvat ase-alan yritysten tuotteisiin ja juhlistavat ”vapautta, aseita ja toista lisäystä”. Yhdysvaltain perustuslain toinen lisäys (Second Amendment) on Yhdysvaltain perustuslaissa taattu oikeus omistaa ja kantaa ampuma-asetta.

Yhdysvalloissa on painittu pitkään aseisiin ja joukkoampumisiin liittyvän ongelman kanssa - muuttuuko mikään tämänkään verilöylyn jälkeen? 2:16
Yhdysvalloissa on painittu pitkään aseisiin ja joukkoampumisiin liittyvän ongelman kanssa - muuttuuko mikään tämänkään verilöylyn jälkeen?

Lue myös:

    Uusimmat