Ex-sotilas selvisi Las Vegasin verilöylystä mutta ei Kalifornian baariammuskelusta – murtuneen äidin vetoomus: "En tahdo ajatuksia ja rukouksia, vaan asekontrollia"

Ammuskelussa kuolleen äiti:"En tahdo enempää rukouksia, vaan asekontrollia" 0:34

Entinen Yhdysvaltain laivaston sotilas Telemachus Orfanos oli viime syksynä ystäviensä kanssa musiikkifestivaalilla Las Vegasissa, kun viereisestä Mandalay Bay -hotellista alkoi silmitön tulitus.

Hotellihuoneesta sarjatuliasein tulittanut Stephen Paddock tappoi 58 ihmistä ja lopuksi itsensä maan historian vakavimmassa yhden ihmisen toteuttamassa joukkosurmassa.

Tällä viikolla 27-vuotias Orfanos joutui keskelle toista joukkoampumista, mistä hän ei enää selvinnyt. Toinen ex-sotilas, merijalkaväessä palvellut Ian David Long tappoi yhteensä 12 ihmistä baariammuskelussa Kaliforniassa. Ammuskelu tapahtui keskiviikkoiltana.

"Ei enää ajatuksia ja rukouksia"

Uutiskanava CNN:n videolla kuolleen Orfanoksen äiti tilittää tuntemuksistaan.

– Poikani oli Las Vegasissa monen ystävänsä kanssa ja tuli kotiin. Hän ei tullut kotiin eilen, Susan Orfanos sanoi torstaina.

– En tahdo enää rukouksia. En tahdo enää ajatuksia. Tahdon asekontrollia ja toivon Jumalalta, ettei kukaan enää lähetä minulle enempää rukouksia. Tahdon asekontrollia. Ei enää aseita!, Susan Orfanos sanoi.

Yhdysvalloissa viime vuosien ampumisten jälkeen monet poliitikot ovat sanoneet, ettei ole oikea hetki puhua aselakien tiukentamisesta. Heidän mukaansa se ei kunnioita uhrien perheitä. Tästä Orfanos "ei voisi olla enempää eri mieltä".

Lue myös:

    Uusimmat