Mainos

KOP ja SYP neuvottelivat fuusiosta heti KOP:n kansallisannin jälkeen

Epäilyt siitä, että Kansallispankin vuonna 1994 toteuttama osakeanti tehtiin samalla kun KOP:n ja SYP:n yhdistymistä yhä suunniteltiin, ovat saaneet vahvistusta. Päättyneiksi ilmoitettuja Kansallispankin ja Yhdyspankin välisiä fuusioneuvotteluja on ilmeisesti jatkettu vielä vajaa viikko KOP:n kansallisannin jälkeen.

Yleisradion radiouutisten mukaan poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että keskustelut lämmitettiin vielä KOP:n ja SYP:n edustajien joulusaunassa. Syyskuussa fuusiokeskustelut oli ilmoitettu päättyneeksi.

Viisi päivää kansallisannin jälkeen pidettyihin keskusteluihin osallistuivat silloinen KOP:n hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, Pohjolan pääjohtaja Yrjö Niskanen ja Unitas-SYP:n hallituksen puheenjohtaja Ahti Hirvonen. Poliisi tutkii, onko KOP:n johto harhauttanut marras-joulukuussa 1994 järjestämällään kansallisannilla piensijoittajia. On epäilty, että osakeannilla vain vahvistettiin pankkia tulevaa fuusiota varten.

Helsingin käräjäoikeudessa on nostettu syytteitä kahdeksalle KOP:n silloiselle johtohenkilölle. Niskasen johtama Pohjola ei syyttäjän mukaan osallistunut kansallisantiin niin suurella osuudella kuin KOP:n taholta piensijoittajille annettiin ymmärtää. Näyttöä fuusioneuvottelujen jatkumisesta annin aikana ei ole.

Antia edeltäneistä fuusioneuvotteluista vaikeneminen ei ole johtanut syytteisiin, koska neuvottelut ovat olleet vain valmistelua. Syyttäjän mukaan kuitenkin tieto fuusioneuvotteluista tai niiden päättymisestä olisi olennaisesti vaikuttanut KOP:n osakkeiden arvoon.

KOP:n suuromistajana olleen valtion edustajat ovat sanoneet, etteivät he tienneet mitään syksyn neuvotteluista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.