"Koolla on väliä" - katso tv:n osto-ohjeet

Tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen kehottaa ostamaan television joka palvelee omia tarkoituksia.

- Tekniikka kehittyy vielä varmasti seuraavat 15 vuotta, joten jos sitä odottaa, saa odottaa aika kauan, Järvinen naurahtaa.

Ainoa, jolla on katsojalle merkitystä, on se onko televisiossa korttilinkitys tulevaisuuden teräväpiirtoa ajatellen. Muuten television tekniikka ei ole muuttumassa ihan heti vanhaksi.

- Lisäksi katsojalle on tärkeää se, että televisio on oikean kokoinen. Se saa olla aika iso - koolla on väliä! Järvinen painottaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Kaikissa nykyisissä telkkareissa kuva on jo asiantuntijan mukaan aika hyvä, joten tärkeintä on kaukosäätimen käyttömukavuus.

Kodintekniikan hinnat laskussa

Kodintekniikan myyntiluvut ovat jääneet selvästi jälkeen parista edellisestä huippuvuodesta.

Kuluttajille kaupan vaikea tilanne on helpotus: tuotteiden hintakehitys on ollut laskeva ja laskun odotetaan laskevan vielä ensi vuonna.

Kaupan hidastuminen ei kuitenkaan johdu lamasta vaan muun muassa siitä, että digiboksien myynti on laskenut ja taulutelevisiot ovat halvempia kuin aiemmin.

Kodintekniikan energiamerkintöihin kiinnitetään enemmän huomiota kuin ennen. Energiamerkinnät ovat tulossa myös viihde-elektroniikkaan.

Kauppa toivoo joulumyynnistä piristysruisketta kodinkonemyyntiin.

(MTV3)

Katso Jukka Maunon juttu ja tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvisen haastattelu (Huomenta Suomi 2.10.2009)

Lue myös:

    Uusimmat