Konsta Hietanen tuli isäksi nuorena – nykyisen suurperheen isä avautuu vanhemmuuden merkityksestä: "Ei kyllä mikään muu juttu elämässä voi niin paljoa antaa"

5:49
Katso videolta koko Hietasen haastattelu.

Konsta Hietasen suurperheessä isänpäivää vietetään koko perheen voimin.

Näyttelijä-muusikko Konsta Hietasen syksy on ollut hyvin poikkeuksellinen. Hietanen pokasi taskuunsa joitakin viikkoja sitten Tähdet, tähdet -ohjelman voiton ja on samalla näytellyt ahkerasti Salatut elämät -ohjelmassa. Erityisesti Tähdet, tähdet -voitto oli saavutus koko Hietasen suurperheelle: hänen vaimolleen sekä heidän viidelle lapselleen. 

– Koko perhe oli vahvasti mukana, vedämme kaikissa jutuissa aina vahvasti perheen voimin. Ei ole niin, että iskä häärää sitä ja äiti häärää tuota, vaan kyllä me ollaan aina täysillä kaikki mukana. 

Menestyksen myötä kiinnostus Hietasen perhettä kohtaan on kasvanut merkittävästi. Kaikesta hälinästä huolimatta mies haluaa, että heidän perheensä perusarki ja toimintatavat jatkuvat yhä täysin ennallaan. 

Hietasen perheen lapsista vanhin on 12-vuotias ja nuorin 2-vuotias. Välissä ovat kolme lasta ovat iältään 9-, 5- sekä 3-vuotiaita. Hietasten neljä poikaa ja yksi tyttö pitävät huolen siitä, että perheen kotona tohinaa riittää. 

– Mukavaa on nyt kun pääsee sitä tohinaa taas vähän enemmän katselemaan. 

Kiireisen syksyn aikana Hietasen vaimo joutui ottamaan miehen mukaan selkeästi suuremman roolin perheen arjen pyörittämisen suhteen. 

– Kun on noin iso perhe ja näin monta proggista, niin ei siellä (kotona) ehdi oikeasti niin paljoa olemaan, niin silloin se vastuu jakautuu liian epätasaisesti. 

– Tämä ei ollut pelkästään mun voitto vaan kyllä myös koko perhe oli mukana. Kyllä se kuormittaa joka puolella.

Sunnuntaina 8. marraskuuta vietettävää isänpäivää juhlitaan niin ikään Hietasten perheessä koko perheen voimin. Hietasen mukaan juhlapäiviä vietetään aina porukalla päivänsankarin mielen mukaan. 

Hietanen tuli ensimmäistä kertaa isäksi vähän päälle parikymppisenä. Vanhemmuus muutti tuolloin kaiken. 

– Hommat asettuivat eri järjestykseen ja se siinä varmaan olikin kaikista parasta. Siinä kun tulee se selkein tärkeä asia elämään, niin siinä jotenkin löytyy mielestäni myös aika hyvä tasapaino. 

– Kyllä lasten kasvaminen ja mitä kaikkia elämänvaiheita tulee ja kun on vielä noin monta lasta, niin monta erilaista persoonaa ja kaikilla tulee vähän omat juttunsa vielä eri lailla, niin ei kyllä mikään muu juttu elämässä voi niin paljoa antaa. 

Hietanen myöntää myös monille vanhemmille tutun asian arjestaan: huoliahan se on täynnä. Vaikka toisaalta huolenpitoon on oppinut suhtautumaan myös tietyllä rentoudella. 

– On siinä pakko kehittää itseään siihen suuntaan, ettei niin sanotusti pienestä hätkähdä. Koska muuten se olisi yhtä huolta ja ylistressiä koko vuorokauden ajan. 

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja