Konsta Hietasen työkiireet pakottivat suurperheen venymään kotona – vaimo laati tarkat suunnitelmat: "Isin velvollisuuksia jaettiin lasten hoidettavaksi"

Tenavatähtenä tunnettu Konsta Hietanen palaa musiikin pariin – perhe- ja työelämän yhdistäminen on haastavaa viiden lapsen isänä:"Hän on ihan ihmenainen" 5:09
Konsta Hietanen myöntää, että perhe- ja työelämän yhdistäminen on haastavaa viiden lapsen isänä - hehkuttaa vaimoaan: "Hän on ihan ihmenainen"

Salkkareista tuttu Konsta Hietanen voitti sunnuntaina Tähdet, tähdet -kilvan. Hietasen vaimo kertoi blogissaan, millaisia ponnistuksia miehen työrupeama vaati kotona.

Salatut elämät -sarjassa keväällä aloittanut Konsta Hietanen ennakoi Salkkareiden pressipäivässä, että syksy 2020 on ennätyksellisen kiireinen, sillä myös muusikkona uraa tehnyt mies nähtiin mukana Nelosen Tähdet, tähdet -kilpailussa, joka päättyi sunnuntai-iltana Hietasen osalta voitonjuhliin.

– Tämä vie toki energiaa koko perheeltä, koska mies on paljon töissä. Ja itseltäkin tässä on aika lailla koko ajan kaikki energiat käytössä, Hietanen myönsi MTV Uutisten haastattelussa myös lokakuussa.

Hietasen kotona riittää vilskettä, sillä hänellä ja Aami-vaimolla on viisi lasta. Vanhin aloitti syksyllä yläasteella ja nuorin on 2-vuotias.

– Toki vaimo on hyvin kouliintunut näissä hommissa, koska olemme laittaneet lapset vasta 3-vuotiaana päiväkotiin. Hän on siis enemmän tai vähemmän ollut kotona koko ajan, eikä tilanteessa ole sikäli mitään uutta. Itsekin olen onneksi urheilu- ja musiikkiuran aikana saanut viettää ihanan paljon aikaa lastenkin kanssa, Hietanen kiitteli elokuussa.

– Kyllä tämä syksy tulee olemaan ajankäytöllisesti haastavimmasta päästä.

Aamin pitämästä Tohinatalo-blogista käykin ilmi, että varautuminen aloitettiin jo hyvissä ajoin.

– Meidän syksy näyttää melko täydeltä. Perheen isän työt täyttivät kalenterin aivan äärirajoille. Kovin montaa vapaapäivää ei ennen joulua näy. Nyt moni onkin kysellyt kuinka me tästä selvitään? Ja kuinka minä jaksan kotona koko konkkaronkan kanssa yksikseni? Pakko myöntää, että nyt on luvassa melkoinen syksy, hän pohjusti syyskuussa julkaisemassaan blogikirjoituksessa ja kertoi aloittaneensa aikataulujen sumplimisen jo kesällä, jotta hän itse tai perhe ei uupuisi liikaa.

Hän listasi blogissaan viisi kohtaa arkea helpottamaan. Ensimmäinen kohta oli, että kaikkien harrastukset ja menot ovat seinällä näkyvillä.

Suurperheen äiti tunnustaa, ettei pidä kokkaamisesta, mutta silti puolet päivästä tuntuu vierähtävän keittiössä. Urakkaa oli tarkoitus helpottaa siten, että syksyn ruokalistat suunniteltiin ennakkoon ja ruoanlaittovuoroja jaettiin myös lasten kesken.

Kiireet tiesivät myös sitä, että kotitöitäkin jaettiin lapsille hieman enemmän.

– Isin velvollisuuksia jaettiin lasten hoidettavaksi, jotta kaikki ei kaatuisi minun niskaan. Viikkosiivous vaihdettiin suosiolla vain joka toiseen viikkoon, Aami kirjoittaa.

Järjestyksen pitämiseksi ja hermojen säästämiseksi perheessä käytiin äidin mukaan läpi myös yhteiset säännöt. Lisäksi Aami kertoo panostaneensa myös omaan jaksamiseen terveellisestä ruokavaliosta, liikunnasta ja omasta levosta huolehtien. Hän kertoo myös yrittäneensä estiä kotiapulaista, mutta etsintä loppui tuloksetta.

Hienoista suunnitelmista huolimatta aivan kaikki ei kuitenkaan ollut syyskuussa mennyt kuten Strömsössä.

– Kaikkea ei muista, vaikka kuinka lukee joka paikassa. Muun muassa yksi hammaslääkäri missattu ja ekat koristreenit unohdettu, hän tunnustaa ja kertoo, ettei valmiiksi suunniteltu ruokalistakaan lopulta toiminut ja myös hermot ovat kiristyneet säännöistä huolimatta ja kotitöidenkin kanssa on toisinaan niin ja näin.

– Yöunet ovat jääneet entistä vähemmälle, kun illalla ei malta mennä nukkumaan, kun haluaa viettää aikaa miehensäkin kanssa. Me elämme vain kerran ja tästä elämästä on osattava nauttia. Siis liika miettiminen ja suorittaminen roskakoppaan ja katsotaan, kuinka tässä käy.

Lue myös:

    Uusimmat