Mainos

Konkurssit vähenivät edelleen

Yritysten konkurssit vähenivät selvästi viime vuonna edellisvuodesta. Myös syyt konkurssien taustalla ovat erilaisia kuin takavuosina: nyt konkursseja tehdään usein silkan osaamattomuuden vuoksi.

Viime vuonna pantiin vireille 3 611 konkurssia, 16 prosenttia vähemmän kuin vuonna 1996. Konkurssien määrä väheni jo viidentenä vuonna peräkkäin. Tilastokeskuksen mukaan konkurssit vähenivät kaikilla päätoimialoilla. Muiden palveluiden ryhmässä, johon kuuluvat muun muassa liike-elämän palvelut, konkurssit lisääntyivät 7 prosenttia.

Konkurssien vuoksi 16 000 ihmistä oli viime vuonna vaarassa menettää työpaikkansa. Se on 23 prosenttia edellisvuotta enemmän, mutta toisaalta huipuvuosina konkurssit nielivät 40 000 työpaikkaa vuodessa. Konkurssien väheneminen ei ole kaikkien kannalta pelkästään myönteinen asia. Konkurssipesien varastoja rahaksi muuttavista realisointiyrityksistä monet ovat joutuneet sulkemaan ovensa työn puutteen vuoksi. Vain parhaimmat ja pitkäikäisimmät yritykset ovat enää jäljellä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.