Konkurssien määrä kaksinkertaistui

Konkurssien määrä kaksinkertaistui tammikuussa, kertoo Tilastokeskus. Tammikuussa laitettiin vireille 288 konkurssia, mikä on 148 konkurssia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 367, mikä on 710 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna. 

Konkurssien määrä kasvoi kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat informaatio- ja viestintäpalveluissa, rahoitus- ja vakuutustoiminnassa, kiinteistöalan toiminnassa, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan aloilla, hallinto- ja tukipalveluissa, koulutuspalveluissa, terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnassa.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai henkilöitä. Konkurssin vireille tulo ei läheskään aina merkitse varsinaiseen konkurssiin menemistä. Varsinainen konkurssi vaatii oikeudenkäyntiä ja sen eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat