Mainos

Konkurssien määrä väheni alkuvuonna lähes viidenneksellä

Konkurssien määrä väheni alkuvuonna lähes viidenneksellä, kertoo Tilastokeskus. Tammi–kesäkuussa pantiin vireille 1 083 konkurssia, mikä on liki 19 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Lähes yhtä vähän konkursseja tehtiin viimeksi vuoden 2008 alkuvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti konkurssit vähenivät eniten muiden palvelujen alalla. Se käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan sekä terveys- ja sosiaalipalvelut.

Vakuutuslaitokset tekivät konkurssihakemuksia yli 21 prosenttia vähemmän, muut velkojat liki kolme prosenttia enemmän ja velalliset itse lähes neljä prosenttia vähemmän kuin viime vuonna alkuvuodesta.

Verohallinnon tekemät konkurssihakemukset vähenivät eniten. Tammi–kesäkuussa se teki yli 36 prosenttia vähemmän hakemuksia kuin vastaavana aikana viime vuonna. Tämä liittyy vuodenvaihteessa 2016–2017 tehtyyn verohallinnon tietojärjestelmämuutokseen.

Konkurssin vireille tulo ei läheskään aina tarkoita sitä, että yritys tai ammatinharjoittaja menee konkurssiin. Oikeudenkäyntinä konkurssissa on monta eri vaihetta ja eri vaiheissa menettely voi keskeytyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.