Mainos

Kongon koneturman uhreista epämääräistä tietoa

Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtui eilen jälleen lento-onnettomuus. Turman vaatimien uhrien määrästä on kuitenkin epäselvyyttä.

Maan hallitus kertoo, että lento-onnettomuudessa on kuollut yli 30 ihmistä, mutta lentoyhtiön edustaja on ilmoittanut kuolleiden määräksi noin 20. Sen sijaan paikallinen kuvernööri ja maan Punainen Risti puhuivat aluksi jopa yli 70 kuolleesta.

Ilta-Sanomat kertoo, että eloonjääneiden joukossa on Kirkon Ulkomaanavun maaohjelmajohtaja Emile Mpanga, joka on suomalaisille tuttu yhteistyökumppani jo vuosien ajalta. Mpanga on hoidossa Goman sairaalassa.

Lento-onnettomuus Kongossa 15.4.2008

Hewa Bora Airways -yhtiön Boeing 727 syöksyi maahan pian nousunsa jälkeen Gomassa, Kongon itäosassa. Kone putosi markkina-alueelle ja sytytti useita rakennuksia palamaan.

EU määräsi viime viikolla Hewa Bora Airwaysin koneet lentokieltoon alueellaan. Kongon sisäisillä reiteillä ne kuitenkin jatkavat liikennöintiä.

Kansainvälisen ilmailujärjestön IATA:n mukaan Afrikassa tapahtuu lento-onnettomuuksia kuusi kertaa enemmän kuin muualla maailmassa. Kongon lentoliikenne on yksi turvattomimmista mantereella.

Pelkästään viime vuonna Kongossa syöksyi maahan kahdeksan matkustajakonetta. Pääkaupunki Kinshasassa tapahtuneessa Antonov 26-koneen syöksyssä kuoli kerralla yli 50 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.