Mainos

Konfliktitutkija: Islamistit yrittävät kostaa Suomen sekaantumisen Isisin vastaiseen taisteluun

Menatto-ajatuspajan tutkimusjohtaja Alan Salehzadeh arvioi, että Suomessa koettu terroriteko on eräänlainen islamistien kostoyritys siitä, että Suomi osallistuu Isisin vastaiseen taisteluun Irakissa.

Yksi tapa iskujen välttämiseksi olisikin hänen mukaansa pidättäytyä osallistumasta Lähi-idän konflikteihin. Samalla tulisi hänen mukaansa pyrkiä karkottamaan ääri-islamististen ryhmien jäsenet Euroopasta.

– Siihen asti, kun olemme mukana konflikteissa ja ääriryhmät asuvat keskuudessamme, valitettavasti tällaiset iskut jatkuvat niin Suomessa kuin muuallakin, hän toteaa.

Hän toteaa hyväksi asiaksi tukea Isisin vastaista taistelua, mutta kannattaisi esimerkiksi viranomaisille lisävaltuuksia radikaaliryhmien poistamiseksi maasta.

Terroristien tavoitteena hajaannus

Salehzadeh toteaa, että terroristit onnistuvat tavoitteessaan, jos he onnistuvat synnyttämän kuilun kantaväestön ja maahanmuuttajien välille. Jos kuilu syntyy ja asenteet muslimeja kohtaan yleisesti kovenevat, on maltillisemmillakin muslimeilla riski radikalisoitua.

Hän muistuttaa, että 90 prosenttia islaminuskoisista on maltillisia muslimeita maltillisten kristittyjen tapaan. Maltilliset muslimit ovat myös keskeisin terroritekojen kohde, sillä päivittäin Lähi-idässä maltillisia muslimeja kuolee terroriteoissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja