Mainos

Terrorismiasiantuntija: Isis jatkaa iskuja siviilikohteisiin – "kalifaatin" lopullinen tappio Syyriassa lähellä

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Paronen uskoo Isisin kärsivän lähiaikoina lopullisen sotilaallisen tappion Irakissa ja Syyriassa.

Hänen mukaansa Isis tekee sitkeää vastarintaa monella alueella mutta järjestöä vastustava liittouma on sille ylivoimainen.

– Kokonaisuutta ajatellen voidaan sanoa, että Isis sellaisena kuin olemme sen vuodesta 2014 tunteneet alkaa olla lyöty sotilaallisen suorituskykynsä osalta ehkäpä jo tänä keväänä, todennäköisesti vuoden loppuun mennessä. Nämä ovat tietysti vain karkeita arvioita.

3:19

Iskut jatkunevat

Paronen kuitenkin uskoo, että Isis tulee jatkamaan terrori-iskuja kärsimistään sotilaallisista tappioista huolimatta. Kohteena tulevat hänen epäilyksiensä perusteella olemaan jatkossakin herkät siviilikohteet.

Isi on ilmoittanut olevansa maanantai-iltaisen terrori-iskun takana.

Paronen sanoo, että jotkut ääriryhmät ovat muuttaneet iskujensa kohteita kielteisen julkisuuden takia.

– Al-Qaida on selvästi vaihtanut strategiaansa erityisesti hallussaan pitämillään alueilla. Isis on hieman toinen juttu: se pyrkii kaikesta huolimatta osoittamaan omilla raakuuksillaan omaa apokalyptista maailmankuvaansa ja sitä, että heidän käyttämänsä väkivalta on oikein, oli tilanne sitten mikä tahansa. He kokevat väkivallan käytön aina oikeaksi kun kohteena ovat heidän omasta mielestään vääräuskoiset, Paronen kuvailee.

3:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.