Kompaktien sporttien uusi kuningas on tässä – viisi sylinteriä ja 420 hevosvoimaa

Kyllä, se toteutuu! Volkswagen lähtee mukaan tehokilpailuun, ja tuo markkinoille viisisylinterisen Golf R:n 420-hevosvoimaisen version.

Siitä ei ole kovin kauaa, kun Volkswagen testasi ja tunnusteli markkinoiden kiinnostusta Golf R 400 -erikoismallilla. Kyseessä oli kaksilitraisen ja nelisylinterisen moottorin 400-hevosvoimainen erikoisversio. Ilmeisesti tehomallia kohtaan löytyi tarpeeksi kiinnostusta ja nyt valmistaja on tuomassa markkinoille konseptiakin tehokkaamman erikoismallin.

Uuden Golf R 420 -mallin pellin alta löytyy Audilta tuttu 2,5-litrainen ja viisisylinterinen moottori. Golfin käyttämä MQB-pohjalevy on suunniteltu käytettäväksi nelisylinteristen poikittaiskoneiden kanssa, mutta pienillä muutoksilla tämä viisisylinterinenkin on mahdollista istuttaa auton keulalle. Ahdetusta voimanpesästä tullaan ottamaan Golfin käyttöön 420-hevosvoimaa ja vääntöä on parhaimmilalan tajrolla 500 newtonmetriä.

Voima välitetään eteenpäin kaikille neljälle pyörällä 4Motion nelivedon välityksellä ja vaihteistona toimii seitsemänportainen DSG-kaksoiskytkinautomaatti. Suorituskyky tullee olemaan vähintäänkin kiitettävä. Jo konseptiauton 400 hevosvoiman tehoilla valmistaja ilmoitti satasen spurtin taittuvan 3,9 sekunnissa ja huippunopeutta luvattiin ilman rajoitinta 280 km/h.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Golf R 420 tulee markkinoille jo tämän vuoden aikana. Autoa valmistetaan vain rajoitettu erä, joten kiinnostuneiden kannattaa suunnata jälleenmyyjän juttusille pikaisesti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja