Kommentti: Yksi mobiilimessujen erikoisimmista uutuuksista on aika hirveä – taipuva näyttö ranteessa kuitenkin myös todella vaikuttava

Taittuvat näytöt ovat olleet tämän vuoden suurin juttu Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Valmistajista ZTE:n alabrändi nubia on tuonut taipuvan näytön ranteeseen nubia Alpha -laitteessa, jota voi kutsua vaikkapa rannekepuhelimeksi tai älykellopuhelimeksi.

nubia Alpha on erittäin mielenkiintoinen uutuus. Ei kuitenkaan omana itsenään, vaan lähinnä vilauksena tulevaisuudesta.

Juuri taipuvan näytön teknologia on nubia Alphassa tietenkin kaikkein mielenkiintoisinta. Kaarevalla ja jonkin verran taipuvalla näytöllä rannelaitteeseen on mahdollista tuoda kookkaampi ruutu säilyttäen kuitenkin samalla laitteen hyvän istuvuuden erikokoisiin ranteisiin. Taipuvan OLED-näytön koko nubia Alphassa on 4,01 tuumaa.

Syystä tai toisesta nubia on ympännyt Alphansa kuitenkin myös täyteen kaikkea vähemmän tärkeää teknologiaa, kuten esimerkiksi kameran ja tuen laitteen edessä ilmassa toisella kädellä toista kättä heiluttamalla toimivalle eleohjaukselle. nubia Alpha on myös itsessään täysiverinen 4G-puhelin sisältäen sisäänrakennetun elektronisen SIM-kortin (eSIM).

Kaiken tämän lisätekniikan myötä nubia Alpha on kelloksi melkoisen kookas ja ruma. Tällaisenaan se tuskin kiinnostaa kovinkaan monia. nubia Alphan hinnoiksi kerrotaan ilman mobiiliverkkoyhteyttä 450 euroa, teräskuorella 4G-versiona teräskuorella 550 euroa ja kullattuna 650 euroa.

nubia Alphassa nähtävä taipuva OLED-näyttöteknologia kuitenkin vaikuttaa toimivalta, ja luo odotuksia seuraavan sukupolven älykelloista. On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan esimerkiksi Apple Watch-älykelloaan lähivuosina vie. nubia Alphan näkemisen jälkeen tuntuu itsestäänselvältä, että jotakin vastaavaa tullaan näkemään aikanaan Apple Watchissakin. Jo ennen Applea suurimmista älykellovalmistajista taipuvia näyttöjä tultaneen näkemään näyttöteknologian omasta takaa osaavalta Samsungilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja