Mainos

Kommentti: Trump riisui pimeyden viittansa ja paljasti sisäisen poliitikkonsa – ainakin hetkeksi

2:13

Uuden valtionpäämies Donald Trumpin ensimmäinen Yhdysvaltain kongressille pitämä puhe oli presidentillisintä Trumpia mitä tähän mennessä on nähty, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. 

Ennen presidentti Trumpin ensimmäistä puhetta kongressille, Valkoinen talo kertoi, että Trumpin sanoma tulee olemaan optimistinen.

Kaikki onkin suhteellista, sillä Trump aloitti presidenttiuransa virkaanastujaispuheella, jossa hän puhui Amerikan verilöylystä. Silloinen Trump maalaili synkkää kuvaa maan nykytilasta, tänään hän puhui enemmän toivosta.

Trumpin puhe oli presidentillisintä Trumpia mitä on tähän mennessä nähty, mutta koko kansan presidentiksi hänellä on pitkä matka.

Viharikokset uusi normaali

Pehmeämmän esiintymistyylin alla sanoma oli sama – eristetään Yhdysvallat vain eräille! Trump puhui "meidän" lapsista, tulevaisuudesta ja unelmista, mutta pelotteli ulkomaalaisten uhalla. Trump sanoi, että kaikki ovat saman Jumalan luomia, mutta kehotti silti antamaan työpaikat vain amerikkalaisille.

Tärkeintä tässä puheessa kuitenkin oli se, että Trump muutti hieman sävyään. Hän puhui myös demokraateille ja muille kuin kannattajilleen.

Trumpin valtakausi on kestänyt vasta viitisen viikkoa ja kaduilla protestoidaan puolin ja toisin. Viharikokset juutalaisia, muslimeja ja ulkomaalaisia kohtaan ovat usein otsikoissa ja salaliittoteoriat ovat uusi normaali.

Trumpin tukijat uskovat, että presidenttiä vastustavat mielenosoittajat on maksettu kaduille. Trumpin vastustajat eivät puolestaan halua Trumpin kannattajia huomatakaan.

Rauhoittaakseen Trump lupasi puheessaan kaikille vähän kaikkea, mikä kuulostaa jo poliitikolta.

Jos Trump haluaa oikeasti yhdistää kansaa, hänen täytyy kantaa kompromissihalunsa myös puhujapöntön ulkopuolella ja oppia kestämään kritiikkiä.

Jokaista hankalaa kysymystä esittävää toimittajaa ei voi jättää Valkoisen talon ulkopuolelle eikä jokaista Trumpin kanssa eri mieltä olevaa virkamiestä erottaa.

Vasta silloin on jälleen toivoa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja