Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Teleprompteri-Trump on paljon mukavampi kuin Twitter-Trump – olisipa hän vain todellinen

The State of the Union on Yhdysvaltain poliittista teatteria parhaimmillaan. Presidentin oma puolue käyttäytyy kuin olisi todistamassa jotain uskomatonta, ja vastapuoli murjottaa aina kun pystyy.

Donald Trump oli harjoitellut puhetta koko päivän. Hän puhui uuden Amerikan ajasta, amerikkalaisesta unelmasta ja vahvasta kansasta. Yleisön joukossa olevien Trumpin karkoitusuhan alla olevien siirtolaisten oli kuitenkin vaikea uskoa pehmeämpää Trumpia.

Amerikkalainen unelma pohjautuu ajatukseen, että jokaisella on mahdollisuus saavuttaa unelmansa, mikäli hän tekee sen eteen töitä. Amerikkalaisten ajattelema maan erinomaisuus pohjautuu sen moninaisuuteen, jota Trump on puolestaan ollut ajamassa alas.

Kongressitalolla esiintyvä sovittelevampi Trump oli välivaaleihin valmistuville republikaaneille iloista katsottavaa. Muiden, kuten demokraattien ja liberaalien, oli kuitenkin hankala unohtaa sitä toisenlaista Trumpia, joka on äänessä lähes kaikkina muina vuoden päivinä.

Vastaleirissä Trump muistetaan nimittäin Charlottesvillen väkivaltaisuuksien jälkeisistä kommenteista, kun hän laittoi samalle viivalle uusnatsit ja rasismin vastustat. Vastaleirissä Trump muistetaan myös Twitterissä jakamista äärioikeistolaisista materiaaleista ja pääosin muslimimaihin kohdistuvasta maahantulokiellosta.

Vaikka TV-kuvissa republikaanit pitivät suurta meteliä, kongressitalon tunnelma ei ollut pelkästään juhlava. Osa demokraattinaisista oli pukeutunut mustiin korostaakseen epätasa-arvoa ja naisten seksuaalista ahdistelua.

Edes Melania Trump ei saapunut Trumpin kanssa samalla autolla kongressitalolle. Vaimo ei ole paljoa miehensä rinnalla esiintynyt sen jälkeen, kun selvisi, että Trumpilla on ollut suhde pornotähden kanssa.

Lopulta Trumpin sovittelevan äänensävyn alla oli sama kova viesti. Vaikka Trump luonnollisesti haluaa korostaa onnistumisiaan, monelle amerikkalaiselle hän on valehtelija ja rasisti. Trump ei saanut vaaleissa äänienemmistöä, ja osa kokee yhä, ettei hän ole heidän presidenttinsä.

Kysyin useammalta Trumpin vastustajalta, mitä Trumpin pitäisi tehdä, että he voisivat pitää hänestä. Vastaus tuli nopeasti: “Hänen pitäisi luopua virasta.”


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.