Trumpin viimeinen päivä presidenttinä: Missä ovat paljon puhutut armahdukset?

2:08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tänään viimeistä päivää virassaan.  Hänen on ennakoitu jakavan vielä tukun armahduksia ennen poistumista Valkoisesta talosta.

Trump yritti viime hetkillä purkaa koronaan liittyviä matkustusrajoituksia muun muassa Schengen-alueen ja Brasilian osalta. Tuleva Joe Bidenin hallinto ilmoitti kuitenkin heti että rajoituksia tullaan jatkamaan.

Hallittu vallanvaihto ei toteutunut tällä kertaa maailman johtavassa demokratiassa. Väistyvä ja virkasyytteessä oleva presidentti ei tunnusta vieläkään vaalitulosta eikä häntä nähdä huomisissa virkaanastujaisissa. Tiedonvaihto kahden hallinnon välillä on ollut olematonta.

Taloudessa Trumpin kausi oli nousujohteinen, mutta korona muutti kaiken. Asiantuntija korostaa verouudistuksia.

– Rikkaat rikastuivat kyllä enemmän kuin köyhät, mutta kaikki saivat veronalennuksia. Jos katsotaan vapaan kapitalismin näkökulmasta, niin se meni oikeaan suuntaan. Sitäkin tärkeämpää oli sääntelyn purkaminen, toteaa MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä.

Ensimmäinen nainen Melania Trump on pitänyt jäähyväispuheen kansalle. Hän jakoi kiitosta koronan etulinjassa työskenteleville sairaalatyöntekijöille ja korosti yhtenäisyyttä.

Presidentti on itse pysynyt toistaiseksi hiljaa, eikä paljon puhuttuja armahduksiakaan ei ole kuulunut. Haluaako Trump vielä ottaa valokeilan itseensä ja jättää suuret uutiset aivan kalkkiviivoille? Tosi-tv:n tähti tuntee ainakin draaman kaaren.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja