Kommentti: SM-liigan puheenjohtajan kaksoisrooli hämmentää – rikkoi oman lupauksensa

Sihvonen ennakoi Liiga-kauden alkua – Liiga jakautunut kolmeen kerrokseen 3:10

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen toimii samalla Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtajana. Sportin viime kausien tulokset ovat saaneet näyttämään kaksoisroolin entistä typerämmältä.

 Petteri Sihvonen arvioi videolla SM-liigan voimasuhteita. 

– SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen täällä. Onko Vaasan Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen puhelimessa?

– Kyllä on, Hiltusen Heikki itse. Mitä Heikillä mielessä?

– Sitä vaan, että katselin tässä teidän talouslukuja ja sijoituksia viime kausilta. Mikä Heikki siellä Vaasassa tilanne?

– No kuule Heikki, kyllä me täällä parhaamme yritetään, mutta kiekko vaan ei uppoa vastustajan maaliin. Katsojia ei ole, ja nekin vähät taistelevat keskenään.

– No voi Heikki. Kyllä pitäisi vähän petrata, koska erot alkavat olla aika isot sarjan kärkeen.

– Minkäs teet, Heikki. Kyllä tässä parhaamme yritetään.

– Selvä. Näillä mennään. Palataan asiaan, Heikki.

– Näin tehdään, Heikki. Palataan ja katellaan.

Tämän tyyppinen keskustelu voisi olla Alivaltiosihteerin radiohupailussa. Vaasan Sportin puheenjohtaja ja SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltusen kaksoisrooli on niin traaginen, että siitä selviää ainoastaan huumorin keinoin.

Heikki Hiltunen tuli SM-liigan puheenjohtajaksi syyskuussa 2016 allitus käyttää isoa valtaa suomalaisessa jääkiekossa, mutta johtoon ei löytynyt kokeneempaa tekijää.

Hiltunen ilmoitti ennen tehtävän aloittamista, että SM-liigan johtotehtäviin astuessa hänen pitäisi todennäköisesti jättää Vaasan Sportin positio. Siellä hän edelleen keikkuu molemmilla palleilla. Hiltunen jatkaa Sportin puheenjohtajana ainakin tämän kauden.

Hiltunen sanoi MTV Sportille, että hän on jäävännyt liigahallituksessa itsensä kaikista Sportia koskevista asioista. Sekä SM-liigan että Sportin osakkaat ovat hyväksyneet hänen mukaansa kaksoisroolin.

Rajanveto Sportia koskevien ja yleisesti SM-liigaa koskevien asioiden välillä on sen verran hankalaa, että Hiltusen pitäisi poistua kokoushuoneesta porstuan puolelle sata kertaa kokouksen aikana.

Toisaalta voi sanoa, että jos Hiltunen on suosinut omaa seuraansa, hän on tehnyt sen äärettömän tehottomasti. Sport oli viime kaudella viimeinen ja edelliskaudella toiseksi viimeinen.

Hiltunen sanoi olevansa kiinnostunut suomalaisen jääkiekon linjaamisesta, mutta todellisuudessa julkiset esiintymiset ovat olleet täynnä ympäripyöreitä latteuksia. Tai sitten totaalisia rimanalituksia, kuten hänen kommenttinsa tyhjennysmyyntien herkullisesta mahdollisuudesta.

– Nykyinen malli antaa mahdollisuuden sopeuttaa talouttaan luopumalla osasta pelaajiaan ja saamalla heistä korvausta, mikä antaa jo (seuraavan) joukkueen rakennusvaiheessa mahdollisuuden ottaa vähän riskiäkin, kun tietää, että niistä hyvistäkin pelaajista pystyy tarvittaessa loppukaudesta luopumaan, Hiltunen kommentoi MTV Sportille viime kaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat