KOMMENTTI: Sipilän prosessikaavio julki!! Katso kuvat!!

Diplomi-insinööri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä muodostaa parhaillaan hallitusta. Toimittajat ovat saaneet tottua Sipilän insinööripuheissa jo muun muassa prosessikaavioon, aikataulusuunnitelmaan ja johtoryhmään.

Helatorstaina Sipilä sai selittää tiedotustilaisuudessa, mitä hänen viljelemänsä termi ”iterointi” tarkoittaa.

– Iterointi. Sehän nyt on päivän selvää, mitä iterointi tarkoittaa. Iterointi tarkoittaa sitä, että… Mikähän se on suomennos iteroinnille? Merkitys on kyllä selvä. Se suppenee se asia kohti tavoitetta. … Tais olla insinööritermi tuokin, Sipilä naureskeli hyväntahtoisesti toimittajajoukolle.

Sipilä on vetänyt hallitusneuvottelut aikaisemmasta poiketen. Jos aikaisemmin hallitusneuvottelut ovat edenneet hallinnonaloittain eli ministeriökohtaisesti, tällä kertaa edetään asiat ja haasteet edellä. Ministeriökohtaiset neuvottelut käydään vasta juuri ennen hallituksen muodostamista. Sipilä on myös aikaisemmin sanonut tuovansa hallitukseen johtamisoppeja yritysmaailmasta.

Sipilän neuvottelutyyliä on kiitelty kautta linjan. Hallituskumppaniehdokkaat Soini ja Stubb ovat ylistäneet Sipilää imelyyteen asti. Eilen presidentti Niinistökin sanoi, että nyt on hallitusneuvotteluissa tekemisen meininkiä.

Tänä aamuna Smolnaan tullessaan Sipilä valotti neuvotteluaikataulua ja kertoi, että talouskorit julkistetaan tiistain tai keskiviikon aikana. Vastaus tuli kuin tykin suusta, eikä ihme, sillä Sipilän mukaan ”korit ovat silloin aikataulusuunnitelmassa”. Kysymykseen, mitä tänään on Sipilän aikataulusuunnitelmassa, toimittajat saivat vastauksen:

– No mä näytän sitten tämän prosessin jälkeen teille koko sen aikataulun!

Prosessikaaviosta on jo leikkimielisesti vuodettu kuvia Twitteriin. Hallitusneuvotteluiden jälkeisistä kuvioiden julkistamisesta tulee todennäköisesti kakkarankaltainen julkisuustempaus.

Asia ei kuitenkaan ole näin yksioikoinen. Voiko maata johtaa kuten yritystä?

Ja nyt se perinteinen lopetus. Nähtäväksi jää… miten Sipilän tyyli toimii, kun riitely alkaa. Puolueiden arvokysymykset kun eivät prosessikaavioilla muuksi muutu.

Lue myös:

    Uusimmat