Kommentti: Siilinjärven miljonäärien tapaus sen viimeistään todistaa – on lottovoitto syntyä Suomeen!

Kun lähes 50 ihmistä saa käyttöönsä yhtäkkiä yli miljoona euroa, on luonnollista, että kiinnostus voittajiin ja rahan kohteisiin herää. Siilinjärvellä käy yhä kuhina, mutta paikallisia jututtaessani on käynyt selväksi, että vaikka asia kiinnostaakin, voittajien puolesta ollaan iloisia.

Kateutta ei kuulunut yhdessäkään lauseessa. Voittajien kohtaamaan onnenpotkuun suhtaudutaan jopa arkisesti.

Ja vaikka voittajien sisällä myllertäisikin, suhtautuminen omaan äkkirikastumiseen on sekin arkista. Ainakaan ulospäin ei muuta näytetä.

Siilinjärven seurakunnasta kerrotaan, että Eurojackpot-voitto on yhä yksi kärkipuheenaiheista. Sitä, ovatko voittajat mahdollisesti tarvinneet henkistä tukea yllättävän tilanteen käsittelyyn, ei paljasteta vaitiolovelvollisuuden takia.

Mutta jäin siihen käsitykseen, että elämän perusarvot eivät ole kenelläkään kääntyneet ylösalaisin.

Se voi olla rahavoittoakin merkitsevämpi asia.

Lottovoitto syntyä Suomeen pitää paikkansa?

Entä jos suurin osa meistä elääkin jo unelmaansa? Ainakin kaikki Siilinjärven voittorahojen sijoituskohteista nyt tiedettävä saa ajattelemaan niin.

Elämä on hyvää sellaisenaan, kun huolta rahasta ei ole.

Minkäänlaista vihjettä ei kuulunut siihen suuntaan, että kukaan haluaisi mullistaa elämänsä suuntaa.

Autoja ollaan vaihtamassa, ja asuntojakin, mutta haaveiden täyttämiseen riittävät summat paljastavat, että ne ovat maltillisa muutoksia, vain pientä parannusta nykytilaan. Arjen unelmien täyttymyksiä.

Mahdollista tietty on, että 1,8 miljoonaa euroa on niin suuri rahasumma, että sen tarjoamia mahdollisuuksia ei kolmessakaan viikossa oikein ymmärretä. 

Tai sitten se tosiaan on niin, että joukosta ei haluta erottautua liian hienolla autolla.

Itse haluan kuitenkin uskoa, että suurin osa meistä elää jo unelmaansa maailman parhaassa paikassa. Että on lottovoitto syntyä Suomeen, eikä mikään määrä raha voi sitä muuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat