Kommentti: Se suuri paluu aikaistui taas – esiintyköön PMMP ensi kesänä vaikka joka ikisen pitserian nurkassa

PMMP:n festarikeikat herättävät porua somessa – kriitikko Arttu Seppänen kertoo, mistä on kyse 10:01
PMMP:n festarikeikat herättävät porua somessa – kriitikko Arttu Seppänen kertoo, mistä on kyse

Kymmenen vuotta sitten lopettanut suosikkiyhtye PMMP palaa kesällä 2024 keikkalavoille. Tänään julkistetuista festarikeikoista noussut poru kertoo siitä, että tilausta paluulle todellakin on, kirjoittaa MTV Uutisten tuottaja ja toimittaja Visa Högmander.

Paulan ja Miran molemmat puolet eli PMMP tekee comebackin keikkalavoille ensi kesänä. Ensin julkistettiin yksi paluukeikka Helsingin Olympiastadionilla, sitten toinen suuren kysynnän vuoksi.

Tänään tiedotettiin, että Paula Vesalan, 41, ja Mira Luotin, 45, johtama yhtye nähdään kesällä 2024 myös kolmen Suomen suurimpiin lukeutuvan kesäfestarin päälavoilla: Seinäjoen Provinssissa, Turun Ruisrockissa ja Joensuun Ilosaarirockissa.

Moni yhtyeen fani pahoitti mielensä ja yhtyeen sometileillä on lukuisia pettyneitä kommentteja.

Ensin sen suuren paluun piti olla ensimmäisenä julkistettu Olympiastadionin-keikka. Sitten edeltävälle päivälle julkistettu lisäkeikka.

Nyt PMMP:n suuri paluu nähdäänkin Seinäjoen Törnävänsaaressa, Provinssi-festivaalin päälavalla ensi kesäkuun lopulla.

Nykyajan trendi

Monet ostivat into piukassa liput nimenomaan päästäkseen sille todelliselle paluukeikalle. Tämä yleinen tapa julkistaa suurkonsertteja ja niiden lisäkonsertteja nähtiin myös kesällä, kun jättisuositun brittiyhtye Coldplayn ensimmäisestä Suomen-keikasta kerrottiin julkisuuteen ja liput tulivat myyntiin.

Kun konsertteja oli julkistettu kolme ja liput niihin kaikkiin olivat jo tulleet myyntiin, tiedotettiin, että Coldplay soittaa vielä neljännenkin keikan Olympiastadionilla – ensimmäisenä julkistettua konserttia edeltävänä iltana.

Coldplayn kautta aikojen ensimmäinen esiintyminen Suomessa onkin siis se, josta tiedotettiin viimeisenä.

Ohjelmatoimisto Warner Music Liven lähettämän tiedotteen sanamuodoista saattoi herätä ajatus, että PMMP:n paluukeikka Olympiastadionilla on todella se ainoa oikea paluukeikka – ainutlaatuinen.

Se oli otsikoitu näin: ”Vuosikymmenen isoin comeback – legendaarinen PMMP palaa ensi kesänä”. Otsikko on kieltämättä avoin eikä alleviivaa, että paluu tapahtuisi Olympiastadionilla.

– Vuosituhannen alun merkittävimpiin yhtyeisiin lukeutuva PMMP tekee odotetun paluun ensi kesänä ja esiintyy Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 24. elokuuta, tiedotteessa sanottiin ja kyllähän tuosta lauseesta olisi voinut kuvitella keikan olevan SE paluukeikka.

– Tällä ainutlaatuisella stadionkeikalla onkin luvassa ennennäkemätön PMMP-show, tiedotteen hehkutus jatkui.

Ainutlaatuisuus-sanan merkitys tuhottiin tässä yhteydessä muutamaa päivää myöhemmin tulleessa uudessa tiedotteessa, jossa kerrottiin PMMP:n lisäkeikasta Olympiastadionilla. Lisäkeikasta tuli SE paluukeikka. Vähäksi aikaa.

Kun toinen konsertti Olympiastadionilla julkaistiin, mieleen juolahti ajatus, että mahtaako tämä nyt kuitenkaan olla vielä tässä. Kun kahdella P- ja kahdella M-kirjaimella koristeltu rauta on kuumaa, sitä kannattaa takoa.

Ihme, jos ei tule edes Ruisrockin rantalavan keikkaa, ajattelin. Festarijulkistus ei siis yllättänyt.

Juksauksen maku jää kieltämättä suuhun, mutta näin toimii markkinatalous. Jos on kysyntää, siihen kannattaa vastata.

Kaikki hyöty irti

Viisi varsinaista studioalbumia uransa aikana julkaissut PMMP harjoittelee keikkasetin timanttiseen kuntoon joka tapauksessa, joten tietenkin siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti.

Tuleeko vielä yksi tai muutama lämmittelykeikka Helsingin Tavastia-klubilla? Nähdäänkö PMMP maan isoimmat kaupungit kattavalla areenakiertueella kesän jälkeen syksyllä 2024 tai samana talvena?

Oli miten oli ja kävi miten kävi, hienoa on kuitenkin se, että 20 vuotta sitten debyyttilevynsä julkaissut ja kymmenen vuotta sitten uransa lopettanut suomalainen popyhtye kiinnostaa kahden olympiastadionillisen ja kolmen festaripäälavakeikan verran vuonna 2024.

Minun puolestani PMMP voi tehdä vaikka kiertueen, joka kattaa Suomen joka ikisen pitserian nurkan. Tai ehkä ensi kesän comeback on todella kaikki, mitä PMMP enää ikinä tekee. Eihän sitä tiedä.

Mahtavaa, että kotimainen musiikki kiinnostaa ja puhuttaa.

Katso myös Paula Vesalan haastattelu helmikuulta 2023:

Haastattelussa Vesala 3:30

Lue myös:

    Uusimmat