Kommentti: Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva teki virheen

Palloliitto julkaisi Huuhkajien EM-joukkueen upealla videolla – mukana muun muassa Vesa-Matti Loiri, Kiira Korpi ja virallinen VR-ääni 3:47
Palloliitto julkaisi Huuhkajien EM-joukkueen upealla videolla – mukana muun muassa Vesa-Matti Loiri, Kiira Korpi ja virallinen VR-ääni

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva teki mielestäni virheen pudottamalla Juhani Ojalan EM-kisamiehistöstä, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen

Kanervan nimeämä lopullinen kokoonpano oli kauttaaltaan odotetunlainen, mutta muutama kalkkiviivan pudotus aiheutti hämmennystä.

Odotin Nicholas Hämäläisen yltävän Suomen EM-kisaryhmään, mutta niin ei käynyt. Albin Granlundin nimeä en sen sijaan edes uskonut löytäväni listalta, vaikka hän on tavallaan kuulunut kokoonpanoon viime vuosien aikana.

Selkeästi suurin yllätys koski silti toppariosastoa - hämmästyin toden teolla, kun huomasin Juhani Ojalan nimen loistavan listalta poissaolollaan. 

Pohjoismaiden kovatasoisimmassa pääsarjassa Velje Bk:n riveissä viime kaudella hyvin esiintynyt 31-vuotias vantaalaislähtöinen jykevä toppari antoi kelpo näyttöjä Huuhkajien riveissä, mutta niistä huolimatta Kanerva nimesi Ojalan sijaan ryhmään mukaan hänelle tutumman, loukkaantumisista kärsineen, maajoukkueessa ailahtelevasti pelanneen Sauli Väisäsen sekä vasta hiljattain miehistöön murtautuneen Robert Ivanovin, joka palloilee Puolan pääsarjassa.

Olen yrittänyt nyt kuumeisesti miettiä, että miksi Kanerva ei nähnyt Tanskan kentillä rutinoituneelle ja muutenkin varsin kokeneelle Ojalalle käyttöä?

Uskoin kovapäisen, rauhallisen ja viileän persoonan taistelevan tosissaan vähintään kolmostopparin roolista Ruotsin pääsarjassa Elfsborgin riveissä pelaavan Leo Väisäsen ja HJK:ta edustavan Daniel O’Shaughnessyn kanssa. 

Kokiko Kanerva Ojalan olevan ominaisuuksiltaan jopa liian samankaltainen Joona Toivion ja Paulus Arajuuren kanssa? Oliko se painavin syy siihen, miksi heitä ei ole edes yritetty peluuttaa yhdessä kentällä? Se voi olla hyvinkin mahdollista. 

Tai sitten Kanerva näkee Sauli Väisäsen ja Robert Ivanovin istuvan persoonina paremmin rooleihin, joissa ei juuri peliminuutteja olisi ollut tarjolla. 

Kanerva ei halua avata yksityiskohtia tekemistään ratkaisustaan - eivätkä nuo muutamat pudottamiset olleet erinomaista työtä tehneelle luotsille suinkaan helppoja, kuten hän alleviivasi.

Mutta. Silti.

Ojalaa voi tulla vielä kovakin ikävä kisojen aikana, kun pelilliset haasteet vain kasvavat entisestään.

Tässä on Suomen 26 pelaajan EM-kisajoukkue – päävalmentaja Markku Kanerva kertoo valintojen taustat 9:04

Lue myös:

    Uusimmat