Kommentti: Ronnie O'Sullivanin puheissa selvää sumutusta – tunnemyrskyssä pisteliäs kuitti snookerlegendalle

0:35
Ronnie O'Sullivan tunnemyrskyssä historiallisen seitsemännen mestaruuden jälkeen.

Ronnie O'Sullivanin yltäminen seitsemään maailmanmestaruuteen Stephen Hendryn ennätyslukeman rinnalle oli huima päätös snookerin MM-kisoille. Finaalin jälkeen avoimesti tunteensa näyttäneen O'Sullivanin puheisiin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.  

"Luulen, että seitsemän maailmanmestaruutta merkitsi enemmän hänelle kuin minulle, mutta jaamme sen. Se on vain numero, enkä mieti sitä paljoakaan."

Kyynelehtinyt Ronnie O'Sullivan vastasi pisteliäästi kysymykseen MM-ennätyksen sivuamisesta ja Hendryn kommentteihin siitä, että on kunnia jakaa ykköslukema juuri O'Sullivanin kanssa. 

Pääkuvan video: Ronnie O'Sullivan tunnemyrskyssä historiallisen seitsemännen mestaruuden jälkeen.

46-vuotias mestari korosti finaalin jälkeisessä haastattelussa sitä, kuinka hän vain nauttii snookerista, murehtimatta liikaa tuloksia. 

Tämä kommentti on varmasti osittain totta, sillä aloitettuaan yhteistyönsä henkisen valmentajan Steve Petersin kanssa vuonna 2011, O'Sullivan on ollut elämänsä vedossa – kymmenen uran 21 suurvoitosta on tullut tuon jälkeen. Täydellisyyden tavoittelu on vaihtunut hieman rennompaan, kokonaisvaltaisempaan peliin.  

Mutta ettei O'Sullivan välittäisi tuloksista? Vuoden 1991 maailmanmestari John Parrott kommentoi osuvasti historiallisen illan päätteeksi. 

– Älkää kuunnelko hänen (O'Sullivanin) puheita siitä, ettei hän harjoittele. Hän raataa snookerklubilla. Hän tekee työn ja haluaa voittaa. 

Tästä palosta Ronnie O'Sullivan tunnetaan. Hän haluaa voittaa ja näyttää olevansa parempi kuin muut. Ja sen hän on tehnyt lukemattomia kertoja. Hän olisi historian paras pelaaja ilman seitsemättä MM-titteliäkin. 

Mutta miksi tuo voiton- ja näyttämisenhalu ei koskisi myös ennätyksiä?

O'Sullivanilla on jo eniten rankingvoittoja (39), Triple Crown -suurvoittoja (21) ja sadan pisteen lyöntisarjoja (lähes 1 200). Nyt hän jakaa MM-tittelien kärkipaikan Hendryn kanssa. 

Kaikki 17 MM-kisapäivän aikana nähty kertoi siitä, että O'Sullivan halusi palavasti yltää pitkään ja hartaasti spekuloituun ennätykseen. Hän oli nälkäinen, keskittynyt, armoton. Ja voiton jälkeen pintaan puskenut tunnemyrsky oli jotain ennennäkemätöntä. 

Painotan vielä: Nyt O'Sullivan jakaa ennätyksen Hendryn kanssa.

Olen varma, että Ronnie O'Sullivan nähdään MM-kisoissa myös ensi vuonna. Ja aivan yhtä määrätietoisena kuin tänäkin keväänä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja