Häikäisevä Ronnie O'Sullivan teki sen taas – tuore mestari pudotti snookerpomoja kalvavan ilmoituksen

Ronnie O'Sullivan taisteli 3–6-tappioasemasta 10–7-voittoon snookerin Masters-kutsuturnauksen finaalissa englantilaista maanmiestään Ali Carteria vastaan sunnuntaina. Kyseessä on 48-vuotiaan O'Sullivanin uran kahdeksas Masters-titteli. 

Loppuottelun käännekohta nähtiin iltasessiossa ennen taukoa. O'Sulivan nosti pelinsä tasoa, voitti kolme erää peräjälkeen ja tasoitti tilanteeksi 6–6, mikä teki Carterista selvästi aiempaa aremman pöydällä.

– En tiedä, miten voitin tämän turnauksen. Tein vain kaikkeni, yritin pelata vapautuneesti ja pitää Alin paineen alla, O'Sullivan sanaii BBC:n mukaan

– Ali ei pelannut loistavasti illalla, hän pelasi paremmin päiväsessiossa. Hän päästi minut pälkähästä illalla. Hän ei hyökännyt muutamiiin palloihin, joihin uskoin häneen hyökkäävän, mikä antoi minulle uskoa. Yritin ottaa siitä kaiken irti.  

Kuten tapaan kuuluu, O'Sullivan rikkoi samalla useamman ennätyksen. Hän on nyt Mastersin nuorin ja vanhin mestari, minkä lisäksi hän paransi jo omissa nimissään ollutta voittoennätystä.  

O'Sullivan sai voitosta 250 000 puntaa (noin 291 000 euroa). Carterin palkintoraha oli 100 000 puntaa. 

– Ronnie pelasi erittäin hyvin. Hän löi ohi vain muutamia palloja illalla, ja yleisö innostui. Kun pelaat Ronnieta vastaan, vastassasi on myös yleisö, mikä on vain hyväksyttävä. Tein parhaani, mutta se ei riittänyt, urallaan vielä ilman suurturnausvoittoa oleva Carter harmitteli.

O'Sullivan ei ollut aiemmin voittanut kahta Triple Crown -turnausta peräjälkeen, mutta nyt hänellä on mahdollisuus kahmia kaikki kolme (UK Championship, Masters ja MM-kisat) saman kauden aikana. Tähän ovat aiemmin pystyneet vain Steve Davis, Stephen Hendry ja Mark Williams.

"Olen kilpailija"

UK- ja Masters-voitot tekevät O'Sullivanista ylivoimaisen suosikin huhti-toukokuun MM-turnaukseen. Siellä hänellä olisi mahdollisuus ottaa ennätyksellinen kahdeksas maailmanmestaruus. Nyt hän jakaa modernin snookerin ennätyksen (7) Hendryn kanssa. 

O'Sullivan ei täysin niele suosikin asemaansa ainakaan vielä. 

– Minulla on aina helmi-maaliskuun tienoilla tuntemus siitä, voinko voittaa MM-turnauksen. Tällä hetkellä sanoisin, ettei pelini ole niin hyvää, että voisin olla itsevarma, O'Sullivan pyöritteli. 

– Voisin voittaa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että minun pitäisi puristaa itsestäni kaikki haluamani tuloksen eteen. Olen kilpailija, joten jatkan taistelua. 

O'Sullivan paljasti sunnuntaina myös suunnitelmansa kohti MM-kisoja. Hän aikoo pelata tällä viikolla World Grand Prix -kisassa, minkä jälkeen edessä saattaa hyvinkin olla kahden kuukauden kisatauko. World Grand Prix'n ja 20. huhtikuuta alkavien MM-kisojen välissä on ohjelmassa vielä seitsemän turnausta. 

– Pelaan todennäköisesti ensi viikolla, kun mukana on vain 32 pelaajaa, ja olen ansainnut paikkani sinne. Mutta väistän nyt kaikki muut turnaukset. Minusta tuntuu, että haluan taukoa, O'Sullivan summasi sunnuntaina. 

Jos O'Sullivanin suunnitelma pitää, hänet saatetaan nähdä tämän viikon jälkeen seuraavan kerran tositoimissa vasta maaliskuun puolivälissä World Open -kisassa Kiinassa, jossa hän tykkää vierailla myös näytösottelumatkoilla. 

O'Sullivan on jättänyt kuluvalla kaudella väliin paljon turnauksia ja pelannut näytösotteluissa, mikä ei ole ollut lajin maailmankiertueen World Snooker Tourin johtoportaan mieleen

Lue myös:

    Uusimmat