Kommentti: Ricciardo sysännyt paineet Red Bullille – nyt on tallin vuoro vastata

Daniel Ricciardo nosti itsensä Kiinan GP:n voitolla entistä suurempaan rooliin ensi kauden tallipaikkoja jaettaessa. Ricciardo sysäsi samalla valtavat paineet Red Bullin suuntaan, joka haluaa pitää hänestä kiinni vaikka väkisin.

Ricciardosta käytetään ulkomailla lempinimeä "Smiling Assassin" (suoraan suomennettuna hymyilevä salamurhaaja) ja Kiinan GP osoitti täydellisesti miksi.

MAINOS

F1-kausi C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Hymyilevän ulkokuoren alla piileskelee armottoman kova kilpailuvietti ja Kiinan GP:ssä tehty nousu kuudennelta sijalta voittoon - joskin tuoreemmilla renkailla - oli kuin täydellinen myyntipuhe Ferrarille ja Mercedekselle.

Ricciardon ohitus etenkin Valtteri Bottaksesta oli silmiä hivelevän kaunis – lähes uhkarohkea, mutta silti niin hallittu ja tyylikkäästi hoidettu.


Ricciardo on tällä hetkellä täysi vastakohta tallikaverilleen Max Verstappenille.

Siinä missä Verstappen on nyt kahdessa kisassa putkeen pilannut kisansa typerällä kärsimättömyydellä, näytti Ricciardo Kiinassa, mitä kokemus ja sitä kautta kärsivällisyys tekee kuskille. Verstappenin hätiköidessä tuoreilla renkailla Ricciardo kiitti ja kumarsi voittajana maalissa. Verstappenhan oli Ricciardon edellä vielä varikkopysähdysten jälkeen.

Kiinan GP:ssä tehty nousu kuudennelta sijalta voittoon - joskin tuoreemmilla renkailla - oli kuin täydellinen myyntipuhe Ferrarille ja Mercedekselle.

Ennen kauden alkua Ricciardon puheita Mercedekselle siirtymisestä rauhoiteltiin sillä, että hänen pitäisi ensin keskittyä päihittämään Verstappen. Tällä hetkellä tuokin tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä. 

Ricciardon sopimuksen tiedetään päättyvän tähän kauteen ja se on saanut Mercedeksen ja Ferrarin hereille.

Red Bull on ilmaissut useaan otteeseen, että se haluaa ehdottomasti ajaa samalla kuskikaksikolla myös tulevina kausina. Ricciardo on puolestaan tokaissut, että hän haluaa ajaa F1-sarjan nopeimmassa autossa, on se sitten Red Bullilla tai jossain muualla.

Red Bullin tehtävänä onkin vastata kuljettajansa toiveeseen. Ricciardo on osoittanut, että hän pystyy voittamaan kisoja kärkiruutujen ulkopuolelta, joten voidaan vain kuvitella, mitä hän pystyisi sarjan parhaassa autossa hyvänä päivänä tekemään.

Ja toki tilanne voi olla kolmen seuraavan kisan jälkeen täysin toisenlainen, jos Ricciardo menee ja ajaa muutaman huonomman kisan. 

Lue myös:

    Uusimmat