Daniel Ricciardo Max Verstappenin tallikaveriksi? Näin Red Bull -pomo kommentoi

Red Bullin tallipomo Christian Horner kommentoi Formula.hu -sivuston haastattelussa mahdollista skenaariota, jossa Daniel Ricciardo ottaisi tiimissä ajavan Sergio Perezin paikan.

Ricciardo siirtyi vastikään Red Bullin kolmoskuskin paikalta AlphaTaurille korvaamaan potkut saaneen Nyck de Vriesin. Australialaiskuskin tavoitteena voi hyvinkin olla Perezin paikan ottaminen Max Verstappenin tiimitoverina. Perezin tulevaisuus on spekulaation kohteena, sillä meksikolaisen viimeaikaiset otteet ovat olleet heikkoja. 

Perez on ajanut viidessä edellisessä kisassa vain kerran palkintokorokkeelle. Hänellä on käynnissä kahden vuoden sopimus, joka päättyy ensi kauden jälkeen. Hornerin mukaan suunnitelma on ollut koko ajan se, että Perez pidetään kisakuskina.

– Perez allekirjoitti sopimuksen ja se oli kaksivuotinen, joten se on suunnitelmamme. Hänen (Ricciardo) täytyy loistaa. Paikka on Checon (Perez) ja 2025:een on vielä pitkä aika. Haluamme saada parhaat mahdolliset kuljettajat kaudeksi 2025, Horner sanoi.

Ricciardo osoitti hyvää vauhtia valmistajien sarjassa viimeisenä olevan AlphaTaurin autolla Unkarin GP:n aika-ajoissa. Aussikuski oli tiimitoveri Yuki Tsunodaa nopeampi ja lähtee sunnuntain kisaan 13:sta ruudusta.

– Hän on tehnyt loistavaa työtä. Se oli mielestäni todella kypsä ja vahva esitys häneltä, kun ottaa huomioon, että hän siirtyi sarjassa viimeisenä olevaan tiimiin ja vieraaseen ympäristöön. Tiimi tulee todella hyötymään hänen kokemuksestaan ja tietämyksestään. Sen myös näkee, että hän todella nauttii ja se on tärkein asia. Hänestä saa silloin enemmän irti, Horner päätti.

Ricciardo ajoi Red Bullilla aiemmin kausina 2014-2018 ja oli Verstappenin tallikaverina kolmena viimeisenä kautena.

Lue myös:

    Uusimmat