Mainos

Kommentti: Pariisin Kevät kukki kirkkaimmin – nämä kotimaiset biisit jäivät parhaiten mieleen vuonna 2017

MTV.fin musiikkitoimittaja listasi täysin mielivaltaisesti oman makunsa mukaan vuoden 2017 isoimmat muistijäljet jättäneet yksittäiset kotimaiset kappaleet.

Vuoden 2018 alkuun on hyvä tehdä itselleen suuri haaste, varsinainen Mission: Impossible. Tässä tapauksessa se haaste on viime vuoden parhaiten mieleen jääneiden yksittäisten musiikkikappaleiden listaaminen paremmuusjärjestykseen.

Mukana parhaiden kotimaisten biisien kärkikymmeniköissä on sekä hittejä että kappaleita, jotka eivät ole välttämättä soineet radiokanavilla, mutta jotka ovat tehneet mahdollisesti jollain muulla tavalla suuren vaikutuksen ja jättäneet jäljen.

10. Matti Johannes Koivu – Ruutuhyppelyä

Ruutuhyppelyä on tavaramerkkimäistä Matti Johannes Koivua: tunnepitoista, lämmintä, haikeaa ja samaistuttavaa.


9. Litku Klemetti – Karenssi

Väkisin hymyilyttävä kappale, jossa onnistutaan vertaamaan poikaystävän käyttäytymistä Kelan toimintaan.


8. Pimeys – Loista kuin tähti

Pää nyökyttelee tahdissa ja hymy nousee huulille. Pimeydessä loistavat sulassa sovussa sekä iloinen että melankolisempi pop.


7. M – Sillat

Vuoden parhaan kotimaisen albumin tehneen laulajan levyn tarttuvin kappale.


6. Egotrippi – Muisto

Egotrippi julkaisi syksyllä 2017 kymmenennen studioalbuminsa, jolla se on parhaimmillaan Muiston kaltaisissa tarttuvaa melodisuutta, särökitaroita ja duurimelankoliaa yhdistelevissä hetkissä.


5. Mikko Joensuu – Dream About a Miracle

Tämän artikkelin kirjoittajalla on yksi iso soft spot: jouset. Mikko Joensuun Amen-trilogian päätösosan singlekappaleessa ne ovat isossa osassa. Kylmiltä väreiltä ja roskan menemiseltä silmään on vaikea välttyä.


4. Jori Sjöroos – Animals

Vielä ei ole tiedossa, julkaiseeko PMMP:n tuottajana ja Magenta Skycode -yhtyeestään takavuosina tunnettu Jori Sjöroos albumin tänä vuonna. Loistava Animals-single nosti mielenkiinnon Sjöroosin tekemisiä kohtaan erittäin korkealle.


3. Vesta – Sun katu

Vestan debyyttialbumi (jonka tuottaa nelossijalle omalla kappaleellaan noussut Jori Sjöroos) julkaistaan vuoden 2018 alkupuolen aikana. Kahdesta levyä ennakoivasta singlestä vuoden 2017 parhaiden laulujen listalle olisi voinut päätyä Sun kadun sijaan myös Ota varovasti. Molemmat ovat vuoden 2017 parhaimmistoa.


2. Jonna Tervomaa – Disco Melancholia

I Will Survive -diskoklassikon tunnelmissa suomalaismelankolisesti liikkuva kappale Jonna Tervomaan aikuisuran seitsemänneltä albumilta Ääni. Täydellinen ylistyslaulu melankolialle.


1. Pariisin Kevät – Pilvissä

Pariisin Kevään helmikuussa julkaistun kuudennen levyn Kuume avauskappale. Albumin yllättävin ja paras biisi, joka kasvaa osa osalta ja saa loppusoittonsa pauhussa odottamaan Arto Tuunelan johtaman yhtyeen tulevia liikkeitä suurella mielenkiinnolla.


Kuuntele alla vuoden 2017 parhaista kotimaisista kappaleista koottu soittolista.

​​​​​​​

Katso alla vuoden 2017 parhaiden biisien tekijöihin liittyviä videoita.

3:27

7:06

4:00

1:47

3:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.