Kommentti: Olli Herman tekee Popedalle vain hyvää – yhtye houkutteli historialliselle keikalleen niin tosifaneja kuin uteliaita kuuntelijoita

Popeda esiintyi ensimmäistä kertaa uuden laulajansa Olli Hermanin kanssa loppuunmyydyllä keikalla Tampereella 1:40
Popeda esiintyi ensimmäistä kertaa uuden laulajansa Olli Hermanin kanssa loppuunmyydyllä keikalla Tampereella.

Popeda esiintyi ensi kertaa Olli Hermanin johdolla Tampereen Tavara-asemalla 30. maaliskuuta. Illan jälkeen vannoutuneen ei-faninkin on sanottava yhtyeelle tahdon sut tosiaan, kirjoittaa MTV Uutisten viihdetoimittaja Teresia Jokinen.

Legendaarinen tamperelaisyhtye Popeda ilmoitti 1. tammikuuta, että yhtyeen jättäneen Pate Mustajärven  solistin saappaisiin astuu Olli Herman. Hän on tuttu Reckless Love -yhtyeestä. 

Mustajärvi puolestaan päätti matkansa Popedan kanssa keikalla Tampereen Ratinan stadionilla 2. syyskuuta 2023. 

"Uusi" Popeda esiintyi tänä vuonna ensi kertaa Hermanin johdolla 30. maaliskuuta alle kolmessa tunnissa loppuunmyydyllä Tampereen Tavara-asemalla 1 200 -päiselle yleisölle. Samantyyppinen ratkaisu on luvassa heti seuraavana päivänä 31. maaliskuuta. 

Lavalle nousivat lankalauantaina Hermanin lisäksi kitaristi Costello Hautamäki, rumpali Lacu Lahtinen, kosketinsoittaja Pate "IP" Kivinen sekä basisti Alex Hautamäki. Lavalla nähtiin myös saksofonisti Janne Huttunen.

Niin alkoi Popedan uusi aikakausi. Keikalle oli empiirisen tiedusteluni mukaan kerääntynyt niin monta vuosikymmentä fanittaneita kuuntelijoita kuin uteliaita tirkistelijöitä. 

– Kohtuullisen huumorimielellä lähdin katsomaan tänään Popedaa. Laulajajulkistus kuulosti niin hauskalta, että ostimme liput ja lähdimme käymään. En ole erityinen Popeda-fani. Vaikea sanoa, mitä odotan. Tämä on niin jännä kombo, että kyllä tästä hauskaa tulee, Tommi Avelin kertoi MTV Uutisille ennen keikkaa. 

Tirkistelijä olin minäkin, sillä valehtelisin, jos väittäisin olevani Popeda-fani. Oli tasan yksi kappale, jota odotin: Tahdotko mut tosiaan

Ja täytyy sanoa Popedalle, että tahdon. Tämän keikan jälkeen laitoin korvan taakse muitakin hyviä kappaleita. 

Alla olevalla videolla Olli Herman kertoo ensimmäisen Popeda-keikkansa asuista. 

Olli Herman kertoo Popedan ensimmäisen keikan asuistaan 1:16
Olli Hermanin Popedan pääsiäiskeikkojen takit oli tehty kierrätysmateriaaleista.

Illan ensimmäisenä kappaleena kuultiin Da da, joka muuten päätti Ratinan stadionin konsertin viime syyskuussa, kun Mustajärvi oli Popedan kanssa lauteilla viimeistä kertaa. 

Toinen hieno yksityiskohta oli, kun kitaristi Hautamäki esitti mies ja kitara -kombolla Mustajärvelle omistettuna kappaleen Punaista ja makeaa. Bändin pojat muistivat myös Hermania ja ojensivat tälle yllätyslahjana kehystetyn omakuvan. 

Hermanilla riittää energiaa kuin pienessä kylässä. Vaikka illan alussa mietin, että mitenköhän tämä tästä lähtee, niin kyllä muuten lähti, ja yleisö oli jännityksestä päästyään täysillä mukana. 

– Alkujännityksestä päästiin, ja yleisön vastaanotto oli niin järjettömän positiivinen, että on myös aika nöyrä olo. Käsittämättömän kiitollinen. Yleisön fiilis muuttui varmasti keikan edetessä, koska omakin fiilis muuttui. Aistin yleisöstä ihan samanlaisen jännittämisen siinä alkukeikasta kuin omassa itsessä. Kuulin yleisöstäkin kommentin, että täällä on todella jännittynyt tunnelma. Helpotus tuli muutaman biisin jälkeen, ja yleisö lähti aika riehakkaastikin mukaan bileisiin, Herman kertoi tunnelmiaan keikan jälkeen.

Uskallan olettaa, että Olli Herman tekee Popedalle vain ja ainoastaan hyvää ja tuo yhtyeelle uutta kuulijakuntaa. Yhtye kuulosti paitsi Popedalta, myös Ollilta. Eikä encoressa huudettukaan "we want more", vaan "Olli, Olli, Olli".  

Kirjoittaja on MTV Uutisten viihdetoimittaja Tampereelta. 

Alla olevalla videolla Popedan Costello Hautamäki ja Olli Herman kertovat, minkälainen yhteinen rutiini heille on treeniksellä jo muodostunut.

Popeda juo treeniksellä aina pullakahvit 1:08
Popeda on harjoitellut alkuvuoden uuden solistinsa Olli Hermanin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat