Costello Hautamäki paljastaa – tämä tapahtuma sai aikaan sen, että Olli Herman päätyi Popedan solistiksi: "Siinä oli kohtaloa ja kurkkukipua"

Popedan uusi laulaja Olli Herman & Costello Hautamäki 18:59
Videolla Olli Herman ja Costello Hautamäki kertovat, ovatko olleet yhteydessä uuden solistin tiimoilta Pate Mustajärveen – ja millainen suhde Hermanilla todella on Popedaan

Popeda yllätti monet uuden vuoden ilmoituksellaan siitä, että Olli Herman on valittu bändin uudeksi solistiksi.

Vuoden ensimmäisenä päivänä tamperelainen Popeda-yhtye teki odotetun ilmoituksensa, kun bändi tiedotti valinneensa uudeksi solistikseen muun muassa Reckless Love  -yhtyeestä tunnetun laulajan Olli Hermanin

Popedan alkuperäinen laulaja Pate Mustajärvi  ilmoitti marraskuussa aikeestaan astua syrjään yhtyeestä, ja hänet nähtiin viimeistä kertaa keikkalavalla Popedan kanssa syyskuussa 2023 Tampereen Ratinan stadionilla. 

Herman ja Popedan kitaristi Costello Hautamäki  vierailivat Huomenta Suomessa  sunnuntaina 14. tammikuuta kertomassa taustoista, jotka johtivat siihen, että Hermanista tuli Popedan uusi solisti. 

Hautamäki kertoo yhtyeen saaneen runsaasti "työnhakuhakemuksia", joissa ihmiset ilmoittivat halukkuudestaan ryhtyä Popedan uudeksi laulajaksi Mustajärven jälkeen. 

– Ehkä hauskin oli sellainen, että "mä voin tulla teille laulusolistiksi, terveisin Jukka". EIkä mitään muuta tietoa, Hautamäki naureskeli lähetyksessä. 

Lopulta se, että Herman päätyi yhtyeen riveihin, oli erikoisen sattuman kauppa. 

– Kyllä siinä oli, voisin sanoa, kohtaloa ja kurkkukipua. 

Hautamäki kertoo, että taannoin hänellä oli tulossa keikka Helsingin keskustassa sijaitsevassa Mummotunnelissa, mutta keikan aamuna hänen äänensä oli lähestulkoon kadonnut. Lopulta Hautamäen oli todettava, ettei hän pystyisi vetämään keikkaa itse, vaan tarvitsisi auttajan ja tuuraajan. 

Tällöin mieleen tuli Herman, jonka muisti laulaneen eräässä tapahtumassa ainakin Popedan klassikkokappaletta Kuuma kesä. Hän otti yhteyttä Hermaniin ja kysyi tältä, osaako hän laulaa Popedan kappaleita, sillä nyt tarvittaisiin apua. 

– Ja sitten se jäi sinne kytemään, kun Olli tuli ja vetäisi kaikki Popedan biisit, jotka sinä iltana olivat biisilistassa. Vastaanotto oli loistava, niin ajattelin, että tämähän oli joku enne sitten tälle jutulle. Ja sitten rupesin loppusyksystä soittelemaan Ollille, että mites, olisitko – niin kuin presidentinvaalejakin ennen kysytään – käytettävissä?

Herman komppasi Hautamäen menneen suoraan asiaan tiedustellessaan Hermanin halukkuutta ryhtyä Popedan solistiksi. Laulaja muistaa itse häkeltyneensä kysymyksestä täysin. 

– Siinä vaiheessa, kun puolen sekuntia käsi haki jotain pepun alle, niin vastasin siinä ilmassa jo, että kyllä olen käytettävissä.  

Lue myös:

    Uusimmat