Mainos

Kommentti: Lorde, Frank Ocean ja Beck kärkijoukossa – nämä kymmenen ulkomaista kappaletta vakuuttivat vuonna 2017

MTV.fin musiikkitoimittaja listasi täysin mielivaltaisesti oman makunsa mukaan vuoden 2017 isoimmat muistijäljet jättäneet Suomen rajojen ulkopuolella julkaistut yksittäiset kappaleet.

Vuoden 2018 alkuun on hyvä tehdä itselleen suuri haaste, varsinainen Mission: Impossible. Tässä tapauksessa se haaste on viime vuoden parhaiten mieleen jääneiden yksittäisten musiikkikappaleiden listaaminen.

Mukana parhaiden ulkomaisten biisien kärkikymmenikössä on sekä hittejä että kappaleita, jotka eivät ole välttämättä soineet radiokanavilla, mutta jotka tekivät mahdollisesti jollain muulla tavalla suuren vaikutuksen ja jättäneet ison muistijäljen.

10. Beck – No Distraction

Kappale, josta syntyy epäsuora mielleyhtymä vuosien 1996 ja 1999 Beck-hitteihin The New Pollution ja Sexx Laws, tanssijalkojen alkaessa samalla vipattaa vastustamattomasti.


9. Frank Ocean – Chanel

Frank Oceanin keikka viime kesän Flow'ssa oli yksi vuoden 2017 parhaita. Chanel on Oceania parhaimmillaan: eleganttia, sensuellia, vaivatonta ja persoonallista r&b:tä.


8. Julien Baker – Turn Out the Lights

Vereslihainen laulu, joka voisi kasvaa lopun kliimaksissa vieläkin isommaksi, mutta joka pysyy kuitenkin hädin tuskin aisoissa.


7. The National – Nobody Else Will Be There

Vakiosuosikiksi kymmenen vuoden aikana nousseen yhtyeen uuden albumin ensimmäinen kappale löi luun kurkkuun heti avausraidallaan. Lannistava, mutta silti upea laulu.


6. Laura Marling – Soothing

Vasta 27-vuotias brittilaulaja Laura Marling on julkaissut jo kuusi studioalbumia. Vuonna 2017 julkaistu Semper Femina on niistä parhaita ja singlenä julkaistu Soothing Marlingia parhaimmillaan.

5. Arcade Fire – Signs of Life

Maailman suurimmaksi indie-bändiksi jo vuosien ajan hehkutetun kanadalaisyhtye Arcade Firen suuresti hypetetty viides studioalbumi  oli puoliksi hyvä ja puoliksi kehno. Albumin ensimmäiset singlet olivat hurjan hyviä.


4. Charlotte Gainsbourg – Sylvia Says

Yksi vuoden 2017 parhaan ulkomaisen albumin tehneen ranskalaislaulajan läpeensä laadukkaan Rest-albumin parhaita hetkiä.


3. St. Vincent – New York

St. Vincent eli Annie Clark on parhaimmillaan terävässä passiivis-aggressiivisessa ja silti hauraassa ilmaisussa, jota New York edustaa.


2. Lorde – Green Light

Lorde teki yhden vuoden tarttuvimmista ja parhaista pop-kappaleista.


1. Stars – Privilege

Vuoden 2017 kuunnelluin kappale omilla Spotify-listoilla. Ja syystä. Upea pop-laulu.


Kuuntele alla vuoden 2017 parhaista ulkomaisista kappaleista koottu soittolista.


---

Katso alla vuoden 2017 parhaiden biisien tekijöihin liittyviä videoita.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.