Kommentti: Täsmätuotantoa lauantaitansseihin ja raukeaan olotilaan – yllätysnimi teki vuoden 2017 parhaan albumin

MTV.fin musiikkitoimittaja listasi vuoden parhaat ulkomaiset studioalbumit.

Vuoden 2017 parhaiden ulkomaisten levyjen joukosta löytyy sekä tanssittavia että sängyllä makoillen kuunneltavaksi sopivia albumeja, sekä tutuilta että yllättäviltä artisteilta.

10. Tove Lo – Blue Lips (Lady Wood Phase II)

Rintojaan lavalla muun muassa kesän 2017 Ruisrockissa vilauttelemalla otsikoihin nousseen, musiikillaan vähintään yhtä paljon huomiota ansaitsevan ruotsalaislaulajan toinen albumi on seksikäs ja kuuma. Ja tanssittava. Päihdyttävää ja kuplivaa, mutta silti mystistä tanssipop-hittimateriaalia.


9. Father John Misty – Pure Comedy

Elton Johnin jälkeen maailman eniten Elton Johnilta kuulostavan laulaja-lauluntekijän kolmas Father John Misty -taiteilijanimellä julkaisema levy. Kyyninen albumi, joka onnistuu olemaan elämää ja rakkautta tutkaillessaan sekä lohduton että kaunis.

8. Lorde – Melodrama

Vain 21-vuotiaan uusiseelantilaisen toinen levy osoitti epäilykset yhden hitin (vuoden 2013 megahitti Royals) ihmeeksi hiipumisesta turhiksi. Lordesta tulee vielä jotain todella suurta.


7. LCD Soundsystem – American Dream

Yhtyeen nokkamies James Murphy pyörsi muutaman vuoden takaiset lopettamispuheet ja LCD Soundsystem palasi sekä keikkalavoille että julkaisukantaan. American Dream on yhtyeelle ominaista, mutta kuitenkin yllättävän raikasta punkahtavan rockin ja elektronisen, tanssittavan popin fuusiota. Täsmätuotantoa indie-diskoihin.


6. The xx – I See You

Brittikolmikon aiempia levyjä vähemmän minimalistinen albumi. Mukana on välillä hurjan kauniinkin minimalistisen elektronisen ilmaisun rinnalla tanssittavimpaa äänikudelmaa, joka on tervetullut päivitys The xx:n musiikkiin.


5. Stars – There Is No Love in Fluorescent Light

Montrealilaisyhtyeen levyltä löytyy kaksi vuoden 2017 parhaiden kappaleiden joukkoon yltävää laulua (Privilege ja We Called it Love). Kypsyneeltä kuulostavan yhtyeen kahdeksas studioalbumi kantaa muutamien valiokappaleiden siivittämänä myös kokonaisuutena.


4. St. Vincent – Masseduction

Masseduction on Annie Clarkin eli St. Vincentin erittäin pätevä näkemys modernista pop-musiikista. Näennäisen pinnalliselta vaikuttava levy, joka ei päästä helpolla.


3. Julien Baker – Turn Out the Lights

Yhdysvaltalainen Julien Baker pyörittelee toisella levyllään uskon ja rakkauden valtameren kokoisia kysymyksiä inhimillisesti ja vereslihaisesti. Baker on hieman kuin amerikkalainen versio Mikko Joensuusta.


2. The National – Sleep Well Beast

Hitaasti alitajuntaan hiipivä albumi, jonka ydinkysymys on, että tässäkö tämä kaikki todella on ja onko se kaikki sitä minulle yksin vai yhdessä jonkun kanssa. Yhtä kappaletta vaille täydellinen syysmelankolialevy, joka toimii varmasti myös muina vuodenaikoina.


1. Charlotte Gainsbourg – Rest

Näyttelijänäkin tunnetun ranskalaistähden viides studioalbumi on täysosuma. Tyylikkäästi tuotettu levy, joka yllätti täydellisesti ja kuulostaa hävyttömän kalliilta ja elegantilta elektropopilta, mutta jonka pääosassa on Charlotte Gainsbourgin kaunis ja sensuelli lauluääni.


---

Katso alla vuoden parhaiden albumien tekijöiden musiikkivideoita.






Lue myös:

    Uusimmat