Kommentti: Huuhkajat oikeilla jäljillä

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti Kansojen liigan kahdella voitolla, mutta peliesitykset jättivät roimasti parantamisen varaa, kirjoittaa Timo Innanen.

Niukka voitto Virosta lämmitti uskollisia Huuhkajien kannattajia, vaikka ajoittain Markku Kanervan miehistön pelaaminen ei ollut todellakaan sitä, mitä joukkue itseltäänkin odotti. Suomi joutui liikaa puolustuskannalle, vaikka vierasjoukkue ei ihmeitä esittänyt.

Mainion ottelun pelannut toppari Joona Toivio ja ykköspyssy Teemu Pukki totesivat MTV Sportille taiston jälkeen, että etenkin hyökkäyspelin rytmittämisessä riittää haastetta: pallonhallintajaksot jäävät liian usein lyhyiksi, kun hyökkääminen on liian suoraviivaista puskemista alivoimaisena. Pelillisen tasapainon pitää löytyä jatkossa paremmin, jotta tulosta voi odottaa vaikeissa vierasotteluissa.

Hyviäkin asioita on silti paljon. Peli-ilme on nyt ryhdikäs ja yhtenäinen. Yksilötasolla Teemu Pukki on noussut vihdoin selkeäksi ykköshyökkääjäksi: Pukki on saanut peliinsä vielä pari pykälää monipuolisuutta lisää. Aiempaa vahvempi ja röyhkeämpi maalintekijä kykenee kantamaan jatkossakin päävastuun Huuhkajien tehoista.

Robin Lod ja Pyry Soiri ovat puolestaan ottaneet paikkansa laitureina. Tulevissa otteluissa olisi tosin mielenkiintoista nähdä Lod myös kymppipaikalla, mikäli Kanerva aikoo muuttaa ryhmitystään. Juonikas peluri voisi tuoda uudenlaisen uhan Huuhkajien hyökkäyspelaamiseen.

Toivottavaa on, että hieman siipirikkoisena lentäneet Huuhkajat olisi ensi kuun otteluissa täydessä iskussa. Keskialueelle tarvitaan kuumeisesti teräväliikkeisiä pelaajia, jotka kykenevät liikkumaan laajalla säteellä. Alexander Ring ja Glen Kamara voisivat tuoda kaivatun lisäpanoksen keskisektorille. 

Lue myös:

    Uusimmat