Kommentti: Kultataisto raivoaa – ja yhtäkkiä Juha Malinen julkaisee tämän videon

Hetkinen, eikö Veikkausliigassa ole vielä yksi kierros pelaamatta? Kyllä vain – mutta Rovaniemellä juhlittiin jo sunnuntaina.

– #NapapiirinSankarit huuhtoo Veikkausliiga-historiansa ensimmäistä mitalia. Nöyrä kiitos kaikesta kannustuksesta!

Tällaisella saatteella päävalmentaja Juha Malinen julkaisi videon juhlivista RoPS-pelaajista.

(Jos juttuun upotettu video ei näy, katso se Twitteristä)

Sinänsä juhlaan on aihetta, RoPS nimittäin kellisti kotikentällään KuPSin 2–1 ja varmisti sensaatiomaisesti paikan kärkikolmikossa ja ensi vuoden europeleissä. 

Käsittämättömäksi videon julkaisun tekee se, että sarjaa on vielä yksi kierros pelaamatta ja RoPSilla saumat jopa mestaruuteen. Miten ihmeessä päävalmentaja antaa pelaajien juhlia jo nyt – ja julkaisee siitä vielä videon netissä? Mitali ja europaikka ovat upeita saavutuksia, mutta mestaruus olisi vielä upeampi.

SJK etumatkalta päätöskierrokselle

Veikkausliigan viimeinen kierros pelataan ensi sunnuntaina.

Sarjajohtaja SJK varmistaa mestaruuden, jos se lyö kotonaan Jaron. Jos SJK ei voita ja RoPS puolestaan kukistaa vieraissa Lahden, matkaa mestaruus Rovaniemelle. 

Mestariksi nousee HJK, mikäli se voittaa KuPSin vieraissa ja samaan aikaan SJK häviää ja RoPS jää ilman voittoa.

Tilanne ennen päätöskierrosta: SJK 57 pistettä (maaliero +26), RoPS 56 (+12), HJK 55 (+14).

Ehkä RoPSilla on ollut tapana juhlistaa voittojaan railakkaasti. Malisen julkaisemasta videosta tulee joka tapauksessa tunne, että kausi oli nyt jo tässä.

Hämmentävä oli myös Malisen kommentti Lapin Kansassa, jota siteerattiin Veikkausliigan verkkosivuilla.

– Nyt nautitaan ja herkistellään seuraava viikko. Se on napapiirillä historiallinen, koska ajatuksissa on kultainen mitali. Tosin se voi lopulta olla himmeämpikin.

Ihon alle

Tv-kommentaattorinakin kunnostautunut Malinen antaa usein värikkäitä lausuntoja. Räväkkyys kostautuu välillä hutilaukauksina, mutta parhaimmillaan hän pääsee porautumaan vastustajan ihon alle.

Ehkä Malinen tietää nytkin tarkalleen mitä tekee, ja yrittää juhlintavideon avulla psyykata mestarisuosikki SJK:ta. Paljon on kiinni tulkinnasta.

Tulkinnasta ja psyykkauksesta puheen ollen: kauden erikoisimman kommentin kunniamaininta menee SJK:n Mehmet Hetemaj'lle, joka ehti syyskuun lopussa jo onnitella RoPSia mestaruudesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja