Jo liian helppoa rahaa? Suomalaistähti takonut poskettoman tilin hetkessä

Kalle Samooja ei hätkähdä LIV-kiertueelle liittymisen aiheuttamasta kohinasta 2:21
Kalle Samooja ei hätkähdä LIV-kiertueelle liittymisen aiheuttamasta kohinasta. Hän kommentoi aihetta Tulosruudussa viime joulukuussa.

Suomalaispelaaja Kalle Samooja on ansainnut golfin LIV-kiertueella huiman tilin neljässä kilpailussa, vaikka sijoitukset ovat olleet kaukana huippuluokasta. 

Samooja saavutti paikan saudirahoitteisella ja paljon ristiriitaa herättäneellä kiertueella karsintojen kautta viime joulukuussa.

Nyt kolmatta LIV-kautta on pelattu kolmasosa eli neljä kilpailua. Samoojan sijoitukset ovat suoritusjärjestyksessä 33, 27, 47, 44. 

Kiertueella on mukana 54 pelaajaa, joten suomalainen on murtautunut vain kertaalleen osallistujalistan parempaa puoliskoon. Tästä huolimatta hän on netonnut palkintorahaa huimat 589 125 dollaria eli noin 547 000 euroa reilun kuukauden aikana pelatuissa kisoissa. Lisäksi LIV-turnauksissa pelataan vain kolme kierrosta normaalin neljän sijaan.  

Summasta saa vielä paremman käsityksen, kun sitä vertaa Samoojan, 36, ansioihin Euroopan-kiertueella. Siellä Samooja on tienannut tähän mennessä yhteensä reilut 2,4 miljoonaa euroa. Hänen parhaalla kaudellaan (2019) lukema oli 605 000 euroa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tuo potti vaati Samoojalta 28 starttia. Nyt hän on ohittamassa vastaavan lukeman mahdollisesti viidennessä LIV-kisassaan. 

Samooja saa pelata LIV-korttinsa seurauksena kauden aikana myös joissain Aasian kiertueen kisoissa. Näistä hän saa myös maailmanrankingin pisteitä, joita ei ole tarjolla LIV:ltä. 

Dustin Johnson raharohmuna

Täksi kaudeksi LIV naarasi myös tähän mennessä nimekkäimmän pelaajansa, kun kaksinkertainen major-voittaja Jon Rahm houkuteltiin mukaan satojen miljoonien allekirjoitusbonuksella. 

29-vuotias espanjalainen on pelannut Samoojan tavoin neljä kisaa, ollut parhaimmillaan kolmas ja tienannut yhteensä vajaat 3,5 miljoonaa euroa. 

Yhdysvaltalainen Dustin Johnson on puolestaan ollut mukana LIV:llä sen perustamisesta eli keväästä 2022 lähtien. Hän on ehtinyt pelata 26 kilpailua ja tienata kaikkiaan 53 miljoonaa dollaria eli reilut 49 miljoonaa euroa.

Tässä summassa on mukana myös vuoden 2022 mestaruusbonus, joka oli poskettomat 18 miljoonaa dollaria – ei huonosti kahdeksan kisan kaudesta. 

PGA-kiertueella Johnson ehti netota 311 kilpailussa reilut 75 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Se ei ole enää kaukana, sillä tällä vauhdilla Johnson saavuttaa tuon lukeman 37. LIV-kisassaan.  

LIV-kausi jatkuu Miamissa tulevana perjantaina. Siellä voittajalle on tarjolla neljän miljoonan dollarin palkinto. Viimeiseksi jäävänkin takuuraha on 50 000 dollaria, ja jos Samooja yltäisi Floridassa kauden parhaaseen sijoitukseensa, sekki olisi vähintään 185 000 dollaria eli noin 172 000 euroa.    

Lue myös:

    Uusimmat