Kommentti: Huuhkajat tarvitsee parhaat pelaajansa

4:04
Videolla Markku Kanervan mietteitä Kreikka-ottelun jälkeen.

Kreikka-ottelu oli melko vaisu esitys Huuhkajilta, mutta liikaa sitä ei kannata jäädä murehtimaan, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Ateenasta.

EM-karsintojen päätös olisi voinut sujua selvästi paremmin Markku Kanervan suojateilta, mutta toisaalta muutamien avainpelaajien poissaolot sekä erityisen haastava lähtötilanne vaikuttivat osaltaan tuntuvasti siihen, että Ateenan illassa nähtiin eilen matalalla liitävä pöllölauma.

Ottelu ei antanut sinällään juurikaan suoria vastauksia Kanervalle, mutta yksi piakkoin kovinkin ajankohtainen asia nousi jälleen kerran esiin. Lähes aina kun haaste on koventunut – ja ensi kesän EM-kisoissa se kovenee entisestään – on Suomen hyökkäyspelaaminen ollut liikaa Teemu Pukin varassa hyökkäyskolmanneksella.

Eilinen ei tehnyt asiaan poikkeusta – pikemminkin päinvastoin. Pukki sanoi MTV Urheilulle taiston taottua kaipaavansa Roman Eremenkon maukkaita syöttöjä. Niinpä.

LUE MYÖS: Teemu Pukilta kaikkien aikojen karsintaesitys! Eremenko junior ja Forssell kalpenevat, Litmanen ei lähelläkään

Glen Kamara on esimerkiksi loistava pelaaja roolissaan, mutta keskikenttäpelaaja ei kykene Eremenkon tavoin briljantteihin avainsyöttöihin vastustajan maalin lähettyvillä. Pukki on maailmanluokan kärkipelaaja, mutta myös hän tarvitsee rinnalleen tai taakseen huippuyksilön.

Peräti kymmenen osumaa EM-karsinnoissa iskenyt KTP:n kasvatti ei saa joutua kantamaan ensi kesän arvokisoissa liian suurta kuormaa. Suomi tarvitsee etenkin yläkertaansa parhaat pelaajansa, joten toivoa todella sopii, että myös Eremenko on tuolloin kisaryhmässä mukana.

Se tietysti vaatii häneltäkin täydellistä sitoutumista maajoukkueen toimintaan. Historiallisen arvokisapaikan saavuttaminen on suorastaan fantastinen temppu Kanervan miehistöltä. Tänään Kansalaistorilla on suuren juhlan aika. Hieno joukkue ansaitsee paikalle kaikki kynnelle kykenevät kannattajansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja