Kommentti: Espoo, älä unohda perinteitäsi

Espoossa pelattavan jääkiekkojoukkueen nimen täytyy olla Kiekko-Espoo.

Viime kauden konttaamisen ja lopulta kaiken päättäneen konkurssiuutisen jälkeen Espoossa on alkanut hiljalleen rakennus uuden projektin parissa. Tuore Mestis-lisenssi tarkoittaa sitä, että kaupungissa nähdään myös ensi kaudella jääkiekkoa korkealla tasolla.

Ensimmäiset tiedot uuden joukkueen ympäriltä ovat varovaisen positiivisia. Mestikseen on tulossa joukkue, josta löytyy espoolaisuutta sekä kokemusta.

Uusi alku voi olla monessa mielessä myös helpotus. Pitkien ongelmien jälkeen uusi seura pääsee lähtemään liikkeelle täysin puhtaalta pöydältä.

Samalla seuralla olisi uusi mahdollisuus tarttua tarjolla oleviin perinteisiin. Sen takia Kiekko-Espoo on ainoa oikea nimi tulevalle kiekkojoukkueelle.

90-luvulla kuopatussa nimessä olisi espoolaisessa mittakaavalla kasa tärkeitä perinteitä, mutta ei lainkaan rasitteita. Sen turvin uusi joukkue pääsisi liikkeelle ihanteellisesta tilanteesta: Taskussa olisi vuosien varrella kultareunuksen saaneet muistot vanhasta. Samalla seura pääsisi liikkeelle ilman Bluesin nimen jättämiä traumoja ja mörköjä.

Suomessa valitettavasti monesti unohdetaan perinteiden ja juurien merkitys uutta seuraa pystyttäessä. Trendikkyys ei aina tarkoita menestystä, kun puhutaan urheilusta. Tästä mainioita esimerkkejä Bluesin ohella ovat konkurssiin päättyneet aiemmat seikkailut. Lajirajojen yli löytyy tarinoita, jotka ovat loistavan alkuhuuman jälkeen päättyneet traagiseen loppuratkaisuun.

Pahin virhe olisi yrittää rakentaa Espooseen tässä tilanteessa uutta Bluesia. Spekuloitu Espoo United on nimenä trendikkään kansainvälinen, mutta samalla muovinen ja tylsä. Seuran nimenä se ei vetoaisi kehenkään.

Juuri Kiekko-Espoo nosti espoolaisen kiekon ensimmäistä kertaa silloiseen 1. divariin ja lopulta SM-liigaan. Perinteisen seuran paluu Mestikseen sulkisi samalla ympyrän upeasti. Ehkä se houkuttelisi myös useamman entisestä nousuhuumaa muistelevan kiekkoseuraajan katsomoon saakka.

Lue myös:

    Uusimmat