Useat tornadot pyyhkivät Yhdysvaltojen keskiosia, ainakin viisi kuollut

Yhdysvaltain keskiosissa raportoitiin yli 70 tornadosta perjantain aikana 2:12
Viime perjantaina raportoitiin Yhdysvaltain keskiosissa yli 70 tornadosta.

Yhdysvalloissa poikkeuksellinen määrä tornadoja on ravistellut maan keskiosaa. Ainakin viisi ihmistä on kuollut, yhdysvaltalaismediat ja viranomaiset kertovat.

Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelun mukaan perjantaina raportoitiin 78 tornadoa, joista pääosa Nebraskan ja Iowan osavaltioissa. Lauantaina puolestaan raportoitiin 35 tornadoa Pohjois-Texasista ja Oklahomasta Missouriin saakka.

Vettä satoi paikoin lähes 20 senttimetriä ja meteorologien mukaan vaara äärimmäisestä säästä jatkuu edelleen sunnuntaina äkkitulvien ja uusien tornadoiden muodossa. Sähkökatkoja seuraavan sivuston mukaan yli 25 000 kotitaloutta Teksasissa ja yli 19 000 kotitaloutta Oklahomassa olivat ilman sähköä sunnuntaina iltapäivällä.

Oklahoman Sulphurista julkaistiin kuvia ja videoita, kun rajuilma oli tuhonnut rakennuksia myöhään lauantaina. Pelastusviranomaiset kävivät läpi talo talolta ja auto autolta etsien mahdollisia uhreja. Oklahoman kuvernööri Kevin Stitt sanoi sunnuntaina, että osavaltion alueelta oli löydetty neljä kuollutta.

– Näyttää siltä, että jokainen liike (Sulphurin) keskustassa on nyt tuhoutunut. -- Onneksi alueella ei ollut paljon ihmisiä myöhään illalla, Stitt totesi.

Kuvernööri julisti 30 päivää kestävän hätätilan, jotta 12:een pahiten kärsineeseen piirikuntaan saadaan mahdollisimman paljon apua. Stitt sanoi myös olleensa yhteydessä liittovaltion viranomaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat